18 نکته برای افزایش اعتبار وب سایت شما
اگر قصد شروع تجارت جدیدی را در اینترنت دارید و صاحب وب سایت هستید، وب سایت شما یکی از بهترین ابزار جهت معرفی و فروش محصولات و خدمات خود به حساب می آید فراموش نکنید که اگر وب سایت شما اعتبار کمی داشته باشد یا به صورت یک سایت حرفه ای به نظر نرسد، شانس شما برای موفقیت بسیار کم خواهد بود. اگر تمایل دارید که وب سایت تان یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در تجارت اینترنتی باشد 18 نکته را در وب سایت خود رعایت کنید:
نکته کلیدی اول:
اگر بهترین ایده و بهترین وب سایت را داشته باشید ولی در نتایج اول موتورهای جست و جو نباشید یعنی هیچ گاه قابل دسترس نیستید. سعی کنید وقت زیادی را صرف کلمات کلیدی وب سایت خود کنید. از خود این سوال را داشته باشید که کاربران اینترنتی برای نیازهای خود در اینترنت چه کلماتی را جستجو می کنند؟ کلمات کلیدی و نیازهای کاربران اینترنتی را در وب سایت خود پیدا و سعی کنید در نتایج اول موتورهای جست و جو باشید.
نکته کلیدی دوم:
وب سایت شما در هر موضوعی که باشد قسمت خبرنامه را فعال کنید، خبرنامه یکی از مهمترین بخش ها برای یک وب سایت است زیرا با راه اندازی خبرنامه نه تنها لیستی از علاقه مندان با موضوع وب سایت تان را جمع آوری کرده اید بلکه به بازدیدکننده وب سایت خود این حس را انتقال داده اید که برای ادامه کار حرف های بسیاری دارید که کاربران می توانند با عضویت در خبرنامه سایت از همه آنها مطلع شوند.
نکته کلیدی سوم:
یکی دیگر و مهمترین بخش ها در وب سایت، صفحه (درباره ما) و صفحه (تماس با ما) است. برای اعتمادسازی بیشتر بازدیدکننده وب سایت، صفحه درباره ما و تماس با ما را کامل کنید، سعی کنید اهداف و چشم اندازهای خود و همچنین سوابق و گواهینامه های خود را در این صفحه ذکر کنید. در صفحه تماس با ما فقط به آدرس ایمیل بسنده نکنید زیرا برای اعتمادسازی و افزایش اعتبار، آدرس فیزیکی به همراه نقشه یا کروکی خود را به صورت کامل درج کنید.
نکته کلیدی چهارم:
برای افزایش ترافیک وب سایت خود چه برنامه ای دارید؟ بهترین روش ها از جمله موتورهای جست و جو، ارسال ایمیل گروهی به صورت مهندسی شده، معرفی سایت خود در دایرکتوری ها، درج آگهی متنی و بنر در سایت های تبلیغاتی، تبادل لینک با سایت های مشابه است. برای شروع و برنامه ریزی در این روشها بهتر است با افراد متخصص یا کسانی که قبلا تجربه چنین کارهایی را داشته اند مشورت کنید. متن آگهی بسیار مهم است زیرا این روزها مردم و کاربران اینترنتی هیچ توجهی به تبلیغات ندارند و فقط چیزهایی برای شان مهم و جالب است که به آنها علاقه یا نیاز داشته باشند.
نکته کلیدی پنجم:
یکی از نکته های کلیدی ومهم برای افزایش اعتبار در یک وب سایت «محتوا» است. شاید جمله content is king (محتوا پادشاه است) را شنیده باشید، بسیاری از کارشناسان امروزه به این موضوع معتقدند که امروزه تنها طراحی گرافیک وب سایت مهم نیست زیرا مهمتر از آن محتوای یک وب است. پیشنهاد می کنم که هم اکنون به وب سایت خودسری بزنید و محتوای سایت خود را بخوانید و آن را بازبینی کنید.
نکته کلیدی ششم:
پایداری میزبانی وب سایت (Hosting) یکی دیگر از نکات کلیدی است، فرض کنید شما بهترین وب سایت دنیا را داشته باشید ولی سرعت سرور وب سایت شما پایین باشد یا پایداری آن ضعیف یا به اصطلاح تکرار Down شدن آن زیاد باشد، با این مشکل نه تنها نارضایتی مشتریان شما بیشتر می شود بلکه یکی از خواسته موتورهای جست و جو برای افزایش رتبه سایت پایداری مداوم وب سایت شما از لحاظ سرور است. پیشنهاد می شود که میزبانی وب سایت خود را تنها به شرکت هایی ارجاع دهید که Uptime سرور را بیش از 99 درصد تضمین می کنند.
نکته کلیدی هفتم:
در وب سایت خود لیست مشتریان خود و لیست پروژه های انجام شده را به صورت کامل درج کنید. بسیار مهم است که کاربر و بازدیدکننده وب سایت شما لیست مشتریان شما را مشاهده کند. پیشنهاد می کنم که در کنار لیست مشتریان خود لوگو یا آرم شرکت ها را نیز درج کنید. با انجام چنین کاری علاوه بر افزایش اعتبار و اعتمادسازی می توانید حس خوبی را به مشتریان خود القا کنید.
نکته کلیدی هشتم:
همیشه رفتار بازدیدکننده وب سایت خود را رصد کنید. بسیار مهم است که مدیر یک وب سایت با ابزارهای مهم اینترنتی برای سایت خود آشنا باشد. یکی از بهترین ابزار برای مدیران وب سایت ها خدمات گوگل است. برای استفاده از این سرویس به آدرس www.Google.com/webmasters مراجعه و نام کاربری و رمز عبور حساب گوگل خود را وارد کنید. لازم به ذکر است که برای شروع این کار باید نام وب سایت خود را معرفی کرده تا از سمت گوگل تایید شود. یکی دیگر از ابزارهای مهم جهت تحلیل رفتار بازدیدکننده و مشاهده آمار بازدیدکننده سرویس Google analytics است.
نکته کلیدی نهم:
برای افزایش فروش در وب سایت خود قسمتی را با این موضوع اختصاص دهید «چرا ما؟» یا «چرا ما را انتخاب می کنید؟» یا «مزایای رقابتی ما» با استفاده از این کلمات در وب سایت خود به کاربران خود مزایای رقابتی محصول یا خدمات را شرح داده اید. خیلی صریح و خودمانی دلیل خرید از شما را بنویسید، به آنها توضیح دهید که چرا آنها باید از شما خریداری کنند و مزایای شما نسبت به دیگران چیست. سعی کنید که به صورت خلاصه شده و در چند جمله باشد.
نکته کلیدی دهم:
یکی از نکاتی که بسیاری از مدیران وب سایت ها و به خصوص ایران به آن توجهی ندارند، مطابقت گرافیک وب سایت با تمامی مرورگرهاست. بسیار مهم است که نمایمش گرافیک و قالب وب سایت شما یا Google chrome، internet explorer ، Firefox و Opra و دیگر مرورگرها یکی باشد. در صورت عدم تطابق، همین حالا با طراح وب سایت خود تماس بگیرید تا در اولین فرصت این مشکل را برای شما حل کند.
نکته کلیدی یازدهم:
سعی کنید همیشه محتوای وب سایت شما Orginal باشد. این موضوع برای موتورهای جست و جو و به خصوص برای گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا موتورهای جست و جو به وب سایت هایی که محتوای آنها قبلا در وب سایت های دیگر استفاده یا کپی برداری شده باشد رتبه نخواهد داد.
نکته کلیدی دوازدهم:
آیا وب سایت شما صفحات شکسته دارد؟ صفحات شکسته همان صفحاتی هستند که وجود ندارند. وقتی روی یک لینک کلیک می کنید وآن صفحه وجود نداشته باشد با پیام 404 مواجه می شوید. در صورتی که وب سایت شما صفحات شکسته داشته باشد علاوه بر کاهش اعتبار سایت و نارضایتی بازدیدکننده، از دید موتورهای جست و جو یک نمره منفی کسب کرده اید. برای چک کردن آن لاین این مشکل به وب سایت http://www.brokenlinkcheck.com/broken-links.php مراجعه کنید و پس از مشاهده چنین صفحاتی همین حالا این مشکلات را رفع کنید.
نکته کلیدی سیزدهم:
آیا وب سایت شما امکان جست و جو در سایت را دارد؟ بسیاری از وب سایت های دارای بیش از ده ها صفحه، امکان جست و جو در وب را ندارد. در صورتی که وب سایت شما هنوز این امکان را ندارد همین حالا برای وب سایت خود امکان جست و جو را اضافه کنید.
نکته کلیدی چهاردهم:
یکی دیگر از نکات مهم در کاهش اعتبار وب سایت، عدم دقت در نگارش و غلط املایی در محتوا است. پیشنهاد می کنم کحه محتوای وب سایت خود را دوباره مرور کنید. سرویس های آن لاین بسیاری وجود دارند که به صورت خودکار غلط نگارش و املایی محتوا را در وب سایت شما پیدا می کنند. البته این سرویس ها برای فارسی زبانان وجود ندارد. در صورتی که محتوای وب سایت شما انگلیسی است می توانید از این سرویس به صورت رایگان استفاده کنید. http://www.jspelll.com/public-spell-checker.html
نکته کلیدی پانزدهم:
شاید کلمه «نقشه سایت» را در بسیاری از وب سایت ها دیده باشید. آیا وب سایت شما نقشه سایت دارد؟ اگر این امکان در وب سایت شما وجود ندارد توصیه می کنم تا دیر نشده همین حالا به فکر ایجاد نقشه سایت در وب سایت خود باشید، نقشه سایت یکی از بهتررین روش ها برای اسپایدر یا روبات های موتور جست و جو جهت تشخیص تعداد صفحات و همچنین لینک های تو در تو است.
در حال حاضر بسیاری از CMS های دنیا امکان ایجاد نقشه سایت به صورت خودکار را دارد ولی اگر تاکنون وب سایت شما از این امکان محروم بوده است می توانید به این وب سایت بروید و برای وب سایت خود نقشه سایت را ایجاد کنید. http://www.xml-sitemaps.com
نکته کلیدی شانزدهم:
توصیه می کنم برای افزایش اعتبار و همچنین ایجاد ترافیک بیشتر وب سایت خود از همین امروز شروع به نوشتن و ارائه مقاله در زمینه تخصصی خود کنید. بهترین راه برای رسیدن به اعتبار، نوشتن مقاله در وب سایت خود است، اصلا از کپی برداری از مقالات وب سایت های دیگران حتی با ذکر منبع خودداری کنید و اگر فرصتی برای نوشتن مطلب و مقاله ندارید مسوولیت این کار را به دیگران انتقال دهید.
نکته کلیدی هفدهم:
جهت افزایش فروش خود سعی کنید در وب سایت خود از جشنواره های مختلف فروش استفاده کنید. جایزه و هدیه می تواند انگیزه خرید از وب سایت شما را چند برابر کند.
نکته هجدهم:
در وب سایت خود قسمتی را با عنوان «فرم استخدام» تعبیه کنید، شاید شما نیاز به نیروی جدید نداشته باشید ولی درج گزینه استخدام علاوه بر اینکه اعتبار وب سایت شما را افزایش می دهد می تواند برای آینده شما جهت جمع آوری بانک اطلاعات متخصصان کمک کند.
??? نرم افزار دسکتاپی تقویم شمیم یار 92 ??? پرطرفدار ترین تقویم مذهبی
بسم الله الرحمن الرحیم
مقام معظم رهبری در دیدارجمعی از فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر در شهریور 1388 جنگ نرم را واقعیت امروز دانستند و فرمودند:
در این جنگ نرم وظیفه مجموعه فرهنگی این است که هنر را تمام عیار و با قالبی مناسب به میدان آورد تا اثرگذار شود.
معرفی نرم افزار شمیم یار 92
تقویم شمیم یار به عنوان اولین نرم افزار تقویم کاملاً مذهبی دسکتاپی در فضای مجازی ، توسط انجمن گفتگوی دینی وابسته به مرکز ملی پاسخگویی با محتوایی جامع و مفید طراحی و به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار گرفت.
با استقبال گسترده و چشمگیر کاربران فضای سایبری ، حدود 200 هزار نسخه از این تقویم زیبا و کارآمد فقط از طریق سایت انجمن گفتگوی دینی دانلود گردید.همچنین اکثر سایتهای مهم دانلود نرم افزار و همچنین سایتها ، وبلاگها و فرومهای دینی و مذهبی اقدام به انتشار این نرم افزار نمودند.
لذا بر آن شدیم تا برای سال 1392 شمسی ، ضمن تلاش گسترده و استفاده از نیروهای متخصص و به کارگیری دانش کارشناسان فنی و دینی، تقویمی با محتوای جامع تر ، مفیدتر و با امکانات ویژه در اختیار علاقمندان قرار دهیم.
همچنین با توجه به تماسها و پیامهای الکترونیک بسیار زیادی که دریافت کردیم، اوقات شرعی را از مراکز استانها به حدود 310 شهر کشور افزایش دادیم.
از امکانات جدید این تقویم می توان به نمایش تاریخ روز و اوقات شرعی در گوشه دسکتاپ ، امکان ثبت یادآوری ، امکان ثبت یادداشت روزانه ، پیامک پاسخگو ،جستجوگر جواب ، خبرنامه ، نمایش متفاوت تعطیلات رسمی و بخش جدید و ویژه معصوم شناسی اشاره کرد.
امیدواریم با استفاده از این محصول و رضایت داشتن از آن ، ضمن دعای خیر برای همه دست اندرکاران تولید این نرم افزار ، در انتشار رایگان آن بین دوستان و آشنایان خود و در مدارس و دانشگاهها و ... کوشا باشید.
هدیه به بی بی دو عالم حضرت زهرای مرضیه (س)
هزینه استفاده از این نرم افزار هدیه 14 صلوات به روح مطهر بانوی دو عالم ، حضرت فاطمه زهرا می باشد.
قابلیتهای قبلی با ارائه محتویات جدید :
نمایش تقویم به صورت روزانه با قابلیت جابجایی بین روزها
نمایش کامل رویداد های ملی و مذهبی و میلادی (اضافه تر از تقویمهای رسمی)
نمایش تقویم گرافیکی با طرح جدید مناسبتی ماهانه با قابلیت مشاهده رویدادهای هر روز
نمایش اوقات شرعی روز برای شهر دلخواه با قابلیت نمایش و چاپ اوقات شرعی کل سال
پخش اذان در هنگام اذان به صورت خودکار با قابلیت انتخاب 18 اذان دلخواه
هشدار دهنده اذان با قابلیت تنظیم بین 1 تا 30 دقیقه قبل از اذان
هر روز حاوی آیات گلچین شده قرآن کریم همراه با ترجمه و پخش آنلاین
هر روز حاوی یکی از احادیث زیبای معصومین همراه با ترجمه
هر روز حاوی یکی از احکام شرعی با نظر مراجع مختلف
هر روز حاوی یکی از جملات زیبای شهدا ، وصیتنامه ، خاطره و ...
هر روز حاوی مطالب مشاوره ای بسیار کاربردی برای همه اقشار جامعه
هر روز حاوی یک بیت شعر پیرامون امام زمان(عج) به علاوه یک صوت مهدوی در روزهای آدینه
نمایش اعمال عبادی سال (ذکر ادعیه و نماز و اعمال مخصوص مناسبت ها)
اجرای خودکار تقویم با هر بار اجرای ویندوز بدون ایجاد کندی در سیستم
قابلیت پنهان کردن تقویم و استفاده مجدد با هر بار نیاز تنها با یک کلیک
معرفی مراکز پاسخگو جهت دریافت هر گونه مشاوره و معرفی تولیدات انجمن گفتگوی دینی
قابلیتهای اضافه شده در نسخه جدید :
نمایش تقویم شمسی ،قمری ،میلادی و اوقات شرعی در کنار دسکتاپ ویندوز
هر روز حاوی مطالب معصوم شناسی جهت شناخت زندگی ائمه اطهار(ع)
نمایش خودکار سر خط مطالب و رویدادهای هر روز بدون باز کردن تقویم
اضافه شدن اوقات شرعی 310 شهر مختلف ایران
امکان اضافه کردت شهرهای جدید برای اوقات شرعی
امکان ثبت یادآوری برای روزهای دلخواه جهت هشدار دادن به شما
امکان ثبت یاداشتهای روزانه شما برای هر روز دلخواه
تفسیر مختصر آیات قرآن در هر روز بر مبنای تفسیر نور
امکان ارسال پرسش های دینی و دریافت جواب به صورت پیامک
سیستم خبرنامه جهت دریافت پیام و خبرهای مهم سایت
امکان جستجوی پرسش و دریافت پاسخ در جستجوگر جواب
نمایش تعطیلات رسمی با رنگ و آیکون مشخص
هدیه یک بسته فرهنگی ویژه در روز تولد شما
رفع مشکل نمایش ایکون برنامه بر روی تسک بار ویندوز
نمایش تازه های انجمن گفتگوی دینی در حالت آنلاین
تقویم دیجیتالی سال 1392
این تقویم شامل 24 تصویر (برای هر ماه از سال 2 تصویر طراحی شده است که طبق سلیقه خود می توانید از آنها استفاده کنید) با فرمت JPG و با کیفیت فوق العاده عالی در سایز 1050×1680 می باشد که می توانید از آنها به عنوان تصویر پس زمینه ویندوز خود استفاده نمایید. از ویژگی های جالب این سالنامه می توان به دارا بودن مناسبت ها و تعطیلات رسمی اشاره نمود.
لینک دانلود
دانلود با لینک دانلود– 16 مگابایت
رمز-www.phonecity.ir
CD چیست؟
یک مقالة کامل در مورد CD و انواع آن و قالبهای WRITE بر روی انواع CD
قرار دادم تا ملت از آن استفاده کنن.
تاریخچة ساخت CD . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
مبانی دیسک های فشرده . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
CD Player. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
فرمت های داده. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
CDهای مد مخلوط یا Mixed Mode CD. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
و . . .
تاریخچة ساخت CD:
تاریخچة ساخت CD ها زیاد طولانی نمی باشد. دیسکهای فشرده ابتدا در سال 1980 مطرح شدند و ایدة ساخت آنها ظاهرا از صفحات گرامافون گرفته شده است. دیسکهای فشرده یکی از منابع ذخیرة اطلاعات مانند فلاپی دیسکهامی باشند با این تفاوت که ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات در دیسکهای فشرده بسیار بیشتر می باشد. دیسکهای فشرده ، منتخب غالب افراد راغب موزیک بود . به دلیل ثبت دیجیتالی آن ، محصولات امنیتی در بالاترین سطح کیفی خود هستند و نیز احتمال ازبین رفتن آن بسیار کم است . تکنولوژی های مشابه ،CDرا به عنوان یک واسطه جاذب برای حمل انواع اطلاعات دیجیتالی ساخته اند . با اینکه CD ها ی فشرده به قدر کافی قابل اعتماد نیستند اما کمیت حجیم آن می تواند برای ما سریع و مقرون به صرفه باشد . انحصار تولید دیسکهای فشرده در ابتدا در دست دو شرکت Philip وSONY بود. ولی در آن زمان استاندارد خاصی برای تولید این CDها وجود نداشت. این مشکل نیز وجود داشت که هر کسی می خواست از این دیسکهای فشرده استفاده نماید می بایست فقط از دیسکها و دیسک خوانهای مربوط به یکی از این دو شرکت استفاده می نمود. در حال حاظر تمامی CD ها با استفاده از یک استاندارد جهانی (ISO) ساخته می شوند و در هر جایی می توان از این دیسکهای فشرده استفاده نمود و به راحتی در سرتاسر دنیا این دیسکهای فشرده در دسترس می باشند. به خاطر رشد فوق العاده و کامل CD ها و تکنولوژی ، در حال حاضر CDها تکامل یافته و کامل شده اند . استانداردهای اساسی CD و قانون ها ی مرتبط به آن در: کتاب قرمز (audio) ، کتاب زرد (CD ROM)، کتاب نارنجی (CD-R) ، کتاب سبز(CD-I) و سایر تکنولوژی ها معین و جمع آوری شده است . به هر حال هر استاندارد رسمی و غیر رسمی از این قوانین معین شده در کتاب های صنعتی اصلی تبعیت می کنند . بسیاری از قالب بندی های جدید به عنوان راه حل های " مولتی مدیا " معرفی می شوند .مولتی مدیا مخلوطی از چند نوع مدیا است :صدا ، متن ، گرافیک و یا تصویر متحرک ای که در یک میدیوم رها شده باشد .مولتی مدیا ها مهم هستند چون به ما این اجازه را می دهند چیز هایی را که میتوانند مدیاها را جدا و متمایز کنند ، مخلوط نمائیم . اطلاعات می توانند از منابع مختلفی مانند : کتاب ها ، فیلم ها، نشریات ،LP ها ، کاست ها ، نرم افزار ها ی کامپیوتر و غیره ترکیب شوند. شرکت های ثبت کننده می توانند CDها یی تولید کنند که نه تنها محتوای ثبت کننده های آدیو هستند بلکه می توانند دارای انیمیشن ، گرافیک ، متن وتصویر هایی که دارا ی نشان دادن کارهای هنری و اضافه کردن کارهای کاربرهستند ، نیز باشند. شاید کاربر این انتخاب را نیز داشته باشد که از همه این ها به صورت ترکیب شده استفاده نماید و یا یک قسمت از این ها را انتخاب نماید . این انتخاب از این جهت است که در این مقاله این نوع توضیح داده شده است . برای تولید یک CD ، فرمت سخت افزار ها ( بازیکنان ) ، نرم افزار و غیره به تغییر و توجه زیادی نیاز است . در این مقاله سعی شده است تا در مورد فرمت های گوناگون تکنولوژی CD همراه با مزیت ها ، معایب آن و نیازمندی های آن ها، بحث شود. قالب های CDهای فشرده که در این مقاله بحث خواهد شد عبارت است از : مدهای مخلوط ، تراک های مخفی ، (CD-Extra)، CD-I ، CD+G.)
CD چیست؟
مبانی دیسک های فشرده (CD)
یک CD قادر به ذخیره سازی 74 دقیقه (80 دقیقه) موزیک است .ظرفیت دیسک های فوق بر حسب بایت معادل 665600 بایت (و در مدل 80 دقیقه ای716800 بایت) است . قطر این دیسک ها دوازده سانتیمتر است . CD از جنس پلاستیک بوده و دارای ضخامتی معادل چهار صدم یک اینچ ( 1.2 میلیمتر) است. بخش اعظم یک CD شامل یک نوع پلاستیک پلی کربنات تزریقی است . در زمان تولید ، پلاستیک فوق توسط ضربات میکروسکوپی (برآمدگی)، نشانه گذاری شده و یک شیار حلزونی ( مارپیچ ) پیوسته از داده ، ایجاد می گردد. زمانیکه قسمت شفاف پلی کربنات شکل دهی می شود، یک لایه نازک انعکاس پذیر آلومینیوم به درون دیسک پرتاب و برآمدگی های ایجاد شده را می پوشاند. در ادامه یک لایه آکریلیک بمنظور حفاظت بر روی سطح آلومینیومی پخش می گردد. در نهایت برچسب بر روی آکریلیک نوشته می شود. ( حک می گردد.)
لایه های CD
CD دارای یک شیار حلزونی ( مارپیچ ) داده است. دوایر از قسمت داخل دیسک شروع و بسمت بیرون دیسک ختم می شوند. با توجه به اینکه شیار مارپیچ از مرکز آغاز می گردد ، بنابراین قطر یک CD می تواند کوچکتر از 12 سانتیمتر باشد. اگر داده هائی که بر روی یک CD ذخیره می گردد را استخراج و جملگی آنها را در یک سطح مسطح قرارد دهیم، پهنائی به اندازه نیم میکرون و طولی به اندازه پنج کیلومتر را شامل خواهند شد !
روش انتقال داده ها بر روی CD
CD Player
CD Player مسئولیت یافتن و خواندن اطلاعات ذخیره شده بر روی یک CD را برعهده دارد. یک CD drive دارای سه بخش اساسی است :
یک موتور که باعث چرخش دیسک می گردد. چرخش موتور فوق 200 تا 500 دور دردقیقه با توجه به شیاری است که می بایست خوانده شود.
یک لیزر و یک سیستم لنز که برآمدگی های موجود بر روی CD را خواهند خواند.
یک مکانیزم ردیابی بمنظور حرکت لیزر بگونه ای که پرتو نور قادر به دنبال نمودن شیار حلزونی باشد.
CD Player
CD Player یک نمونه مناسب از آخرین فن آوری های موجود در زمینه کامپیوتر است. در سیستتم فوق داده ها به شکل قابل فهم و بصورت بلاک هائی از داده شکل دهی شده وبرای یک مبدل دیجیتال به آنالوگ
( زمانیکه CD صوتی باشد ) و یا یک کامپیوتر ( زمانیکه یک درایو CD-ROM باشد) ارسال خواهد شد. پس از تابش نور بر روی سطح دیسک ( برآمدگی ها )، بازتابش آن از طریق یک چشم الکترونیکی کنترل
می گردد. در صورتیکه بازتابش نور دقیقا" بر روی چشم الکترونیکی منطبق گردد ، عدد یک تشخیص داده شده و در صورتیکه بازتابش نور منطبق بر چشم الکترونیکی نباشد ، عدد صفر تشخیص داده خواهد شد. پس از تشخیص فوق ( صفر و یا یک) اطلاعات بصورت سیگنا لهای دیجتال شکل دهی خواهند شد. در ادامه سیگنال های فوق در اختیار یک تبدیل کننده قرار خواهند گرفت . تبدیل کننده سیگنالهای دیجیتال را به آنالوگ تبدیل خواهد کرد. اگر CD مورد نظر حاوی اطلاعات صوتی ( موزیک ) باشد ، در ادامه سیگنال های آنالوگ در اختیار یک تقویت کننده آنالوگ قرار گرفته و پس از تقویت سیگنال مربوطه امکان شنیدن صوت از طریق بلندگوی کامپیوتر بوجود خواهد آمد.وظیفه اولیه CD player تمرکز لیزر بر روی شیار حاوی برآمدگی های ایجاد شده است . پرتوهای نور از بین لایه پلی کربنات عبور و توسط لایه آلومینیم بازتابش خواهند شد. یک چشم الکترونیکی ( Opto-electronic ) از تغییرات بوجود آمده در نور استنباطات خود را خواهد داشت . با توجه به برآمدگی های موجود در سطح دیسک ، بازتابش نور منعکس شده تفاوت های موجود را مشخص وچشم الکترونیکی تغییرات حاصل از انعکاس را تشخیص خواهد داد. الکترونیک های موجود در درایو ، تغییرات نور منعکس شده را بمنظور خواندن بیت ها ، تفسیر می نماید. مشکل ترین بخش سیستم فوق نگاهداری پرتو های نور در مرکزیت شیارهای داده است . عملیات فوق بر عهده "سیستم ردیاب" است .سیستم فوق مادامیکه CD خوانده می شود ، بصورت پیوسته لیزر را حرکت و آن را از مرکز دیسک دور خواهد کرد. بموارات حرکت خطی فوق ، موتور مربوطه (Spindle motor) می بایست سرعت CD را کاهش داده تا در هر مقطع زمانی ، اطلاعات با یک نسبت ثابت از سطح دیسک خوانده شوند.
فرمت های داده
اطلاعات بر روی یک CD با استفاده از یک درایو قابل نوشتن ، ثبت می گردند. در صورتیکه قصد ایجاد یک CD صوتی و یا یک CD داده را داشته باشید ، می توان با استفاده از نرم افزارهای مربوط به نوشتن بر روی CD ، این کار را انجام داد. فرمت ذخیره سازی داده ها توسط نرم افزار مربوطه تعیین خواهد شد. فرآیند فرمت داده ها بر روی CD بسیار پیچیده است . بمنظور شناخت نحوه دخیره سازی داده ها بر روی CD ، لازم است که با تمام شرایط ممکن برای رمزگشائی داده ها را که مورد نظر طراحان مربوطه است ، شناخت مناسبی پیدا شود.
- با توجه به اینکه لیزر با استفاده از Bumps ، داده های مارپیچ را دنبال می نماید ، نمی تواند فضای خالی اضافه (Gap) در شیار وجود داشته باشد. بمنظور حل مشکل فوق از روش رمزگشائی EFM)eight-fourteen modulation) استفاده می شود . در روش فوق هشت بیت به چهارده بیت تبدیل شده و این تضمین توسط EFM داده خواهد شد که برخی از بیت ها یک خواهند بود.
- با توجه به اینکه لازم است لیزر بین " آهنگ های متفاوت " حرکت نماید ( حرکت بر روی شیارها )، داده ها نیازمند روشی هستند که با استفاده از آن بصورت موزیک رمزگشائی شده و به درایو اعلام نمایند که موقیت هر کدام کجاست ؟ به منظور حل مشکل فوق از روشی با نام Sub code Data استفاده می شود. کدهای فوق قادر به رمزگشائی موقعیت نسبی ومطلق لیزر در شیار خواهند بود . در ادامه در مورد این مطلب بیشتر بحث خواهد شد.
- با توجه به اینکه لیزر ممکن است یک Bumps را نخواند ، روشی برای مشخص نمودن خطای مربوط به خواندن یک بیت می بایست استفاده گردد. بمنظور حل مشکل فوق بیت های بیشتری اضافه گردد. بدین ترتیب درایو مربوطه امکان تشخیص و تصحیح خطاهای مربوط به تک - بیت ها را پیدا خواهد کرد.
برای ذخیره سازی داده بر روی CD ، از فرمت های متفاوتی استفاده می گردد. دو فرمت CD-DA( صوتی ) و CD-ROM ( داده ) رایج ترین روش های این زمینه می باشند.
CDهای مد مخلوط یا Mixed Mode CD
این نوع CD ها ، محتوای اطلاعات ROM در تراک 1 هستند وبه میزان 98 آودیو تراک ادراک شده اند . یک درایو ROM اولین تراک یک دیسک که در قالب خود دارای اطلاعات ROM است را نمایش خواهد کرد . درایو های نرم افزاری مناسب و یا نرم افزار ها ممکن است برای نمایش دادن تراک های آودیو باقی مانده به کمک یک کامپیوتر احتیاج داشته باشد . نمایشگر ها ی آودیو قابلیت نمایش تراک های آودیو را دارند . همچنین می توانند به اولین تراکی که دارای اطلاعات ROMاست دسترسی داشته باشند . هنگامی که نمایشگر آودیو قابلیت نمایش تراک های آدیو صامت را که سعی در نمایش دارند ، ندارد ، جاری کننده صدای ساکن وارد عمل شده و باعث وارد آمدن صدمات سختی به اسپیکر می شود .
Diagram A: Mixed Mode Layout
مزیت ها :
تراک های صدا احتمالا روی یک پخش کننده صدا قرار دارد .تراک ROM به وسیله درایو های ROM همساز شده است .در مورد بخش صدا نیز این احتمال وجود دارد که این بخش بر روی درایو ROM با نرم افزار مناسب اجرا شده باشد .
ایرادات :
اگر یک تراک ROMبر روی یک پخش کننده صدا که دارای صداست اجرا شود ،صدای ایستای کامل شنیده خواهد شد که برای تجهیزات صدا بسیار مخرب خواهد بود . برای جلوگیری از این امر ، شما باید فورا به تراک دو یی که تراک های صدا را آغاز می کند بروید .
تراک های مخفی :
این نوع تراک ، تراک بدون استانداردی است که برای جبران پخش کننده های با صدا ، توسعه یافته است که باید یک تراک ROM( حافظه فقط خواندنی ) را به صورت کاملا ایستا و ساکن اجرا نماید . دیسک قالب دار تراک های مخفی ( طرح B را مشاهده نمایید ) برای پخش در یک ROM و یا پخش صدا طراحی شده است . اکثر پخش کننده های صدا در آغاز در تراک 1 ، فهرست 1 ، قرار گرفته اند ، بنابراین تراک ROM در پخش کنده های صدا" پنهان" است . درایو های ROM با درایو های نرم افزاری مناسب که نصب شده است ، می توانند به تراک ROM از شاخص 0 تراک 1 دسترسی داشته باشد . همچنین تراک صدا می تواند در شاخص 0از تراک 1 جایگزاری شود . این قالب به کاربر این اجازه را می دهد که در داخل تراک های مخفی در یک پخش کننده صدا دارای نسخه پشتیبانی باشد . این تراک صدای مخفی هنگامی که دیسک داخل می شود ، به وسیله پخش کننده صدا اتوماتیکی پخش نخواهد شد . در صورتی که پخش کننده صدا به شما اجازه نسخه پشتیبانی از داخل شاخص 0از تراک 1 بدهد و شامل اطلاعات ROM شود ، باعث به وجود آمدن مشکلات صدای ایستایی می شود که در قسمت CD مد مخلوط این مقاله توضیح داده شده است . همچنین جریان ایستایی می تواند موجب بروزخساراتی در تجهیزات صدا شود .
مزیت ها :
پخش کننده های صدا می توانند تراک های صدا را پخش نمایند . بسیاری از پخش کننده های صدادار ، اطلاعات ROMرا به طور کاملا ایستا پخش نمی نمایند . تراک ROMمی تواند در بسیاری از Macها و ویندوز های 3.1 PCs با نرم افزار های مناسب نصب شده درایو ها پخش شوند .
معایب:
بسیاری از Macs به نرم افزاراضافه جهت خواندن این قالب احتیاج ندارند، اما ویندوز 3.1 PCs به احتمال به محرک نرم افزار ارتقا احتیاج دارد . بسیاری از درایور های ویندوز 95 کنونی اجازه دسترسی به شاخص 0ا از تراک 1 را ندارند و علت آن این است که مایکروسافت از قالب CDارتقا یافته دیگری حمایت می کند .بعضی از سیستم های صدای موجود ، به کاربر این اجازه را می دهند تااز داخل اطلاعات ROM نسخه پشتیبانی داشته باشد و این امر این شانس را به کاربر می دهد که از ایستای کامل استفاده کند که موجب بروز خسارت در اسپیکر می شود.
Diagram B: Hidden Track Layout
(CD Extra)
این نوع CD قالبی است که مشکلات موجود در رابطه با مالکیت اطلاعات ROM را در تراک 1 برطرف می سازد . دو قسمت در یک دیسک وجود دارد که در آنها صدا در قسمت 1 و اطلاعات ROM در قسمت دیگر قرار گرفته است . ( به طرح C مراجعه شود ).
توجه
غالب پخش کننده صدا به این است که ببینند چه چیزی در قسمت 1 قرار گرفته است ، بنابراین مشکلات پخشی صدای کامل ایستا را در بعضی از پخش کننده ها حل می کند. سخت افزار های مولتی سسشن و نرم افزار های محرک برای دسترسی اطلاعات ROM به قسمت دوم ، به یک PC احتیاج دارند .
مزیت ها :
پخش کننده های صدا قابلیت این را که بتوانند اطلاعات ROM را دسترسی داشته باشند ، ندارند. بنابراین پخش کامل ایستا یک پی آمد محسوب نمی شود. پخش کننده های صدا می توانند به تراک های صدا مانند هر دیسک صدای کتاب قرمز (کتاب استانداردهای مربوط به ساخت CDها) ، دسترسی داشته باشند .
معایب :
نرم افزار و سخت افزارمولتی سسشن توانا برای دسترسی به اطلاعات ROM باید در یک کامپیوتر نصب شود و بیشتر درایو هایی که تا سال 1995 ساخته شده مولتی سسشن توانا نیستند .سیستم ها عامل قدیمی تر نیز، مانند مایکروسافت ویندوز 3.1، از این امر مستثنی نیستند. یعنی آنها نیز مولتی سسشن توانا نیستند .
Diagram C: Multi session & "CD Extra" Layout
CD-I
دیسک فشرده تاثیر گذار یا (CD-I) قالب اختصاصی است که به وسیله فیلیپ برای کاربرانی که از پخش کننده های CD-I استفاده میکنند ساخته شده است . قالب CD-I ( به طرح Dمراجعه شود) در صنعت استاندارد کتاب سبز تعریف شده است .این نوع دیسک از یک نوع تراک CD-I ویا چندین تراک ساخته شده است و ممکن است که از یک یا چندین تراک CD-DA ( صدای دیجیتالی دیسک فشرده ) متابعت نماید . اولین تراک در یک دیسک CD-I ، باید یک تراک CD-I باشد و بقیه آنها شاید در تراک های CD-I و یا تراک های CD-DAمورد استفاده قرار گیرد .
مزیت ها :
تراک های صدا در یک CD-I در یک پخش کننده صدا ، پخش می شوند .پخش کننده های CD-I در هر کجای دنیا و به هر دستکاه تلویزیونی مجازاً متصل می شوند که از آن به استاندارد سراسر زمین تعبیر می شود.
معایب :
اولین تراک ، تراک اطلاعات خواهد بود .این تراک باید به نحوی حرکت نماید که صدا را در یک پخش کننده صدا ، پخش نماید. در صورتی که پخش کننده تراک های اطلاعات را بیصدا نکند ، خسارات زیادی به اسپیکر وارد می شود .
Diagram D: CD-I Layout
CD+G CD + گرافیک ها
یک نوع دیسک صدای استاندارد است که حاوی مقداری گرافیک محدود شده در تعریف کانال های کدی تابع است .این نوع دیسک در همه پخش کننده های صدا کار می کند اما بخش گرافیک در یک CD+G خاص و یا پخش کننده Karaokeدر دسترس می باشد .
محاسن :
یک CD: CD+G میتواند در بازار به عنوان یک CDصدای کلی با ترکیباتی اضافه شده ای که دارای گرافیک های غیر قابل نمایشی که می توانند به وسیله تجهیزات اختصاصی دیده شوند، فروخته می شوند .
معایب:
گرافیک های CD+G فقط می توانند به وسیله یک پخش کننده CD+G همساز نمایش داده شوند .یک دیسک CD+G باید به وسیله یک نرم افزار بانی مخصوص خلق گردد. مقدار اندکی از اطلاعات نیز می تواندبه عنوان گرافیک در یک کانال کدی تابع ذخیره گردد . انواع مختلف CDو DVD: -دیسک های نگارنده ( قابل ثبت ) : RECORDABLE این نوع دیسک ها، به جای لایه اطلاعات مهر شده ، دارای یک لایه رنگی حساس به نور هستند . بنابراین وقتی که در معرض انواع معین نور قرار می گیرند خواهند سوخت .
What is CD-R (Compact Disc-Recordable)
دیسک هایی با قابلیت نگارندگی دوباره : RE-RECORDABLE
در این نوع دیسک ها از یک نوع لایه استفاده شده است که به لیزر این اجازه را می دهد که لایه حساس به نور عقبی و جلویی را به صورت متقارن قرار دهد که این امر بین دو پیت نمایان و غیر نمایان اتفاق می افتد.
DVD و سایر دیسک های تراکم بالا:
دارای کوچک ترین سایز پیت ها و لند ها هستند و می توانند در بالای هر لایه قبلی خود، حاوی اطلاعات مهر شده متعدد باشند .
DVDهای دوطرفه:
DOUBLE-SIDED نسل جدید دیسک های تراکم بالامی باشند. DVD های دوطرفه ، دو دیسک هستند که پشت به پشت به یکدیگر متصل و ضمانت دار شده اند و در وسط دارای لایه ها ی انعکاسی هستند.
CD هایRE-Writable :بر روی بعضی از CDها چندیدن مرتبه می توان اطلاعات را Write نمود و آن CD را Format نمود و مجدداً مورد استفاده قرار داد. برای دفعات استفادة بعضی از این CD ها محدودیتی وجود ندارد و تا زمانی که CD کیفیت خود را از نظر خش افتادگی از دست نداده می توان از آنها استفاده نمود. سرعت Write در این CD ها نیز متفاوت است و بستگی به حساسیت جنس ورقة آلومینیومی CD دارد. هر چه این لایه حساستر باشد . سرعت Write بالاتر خواهد بود.
Compact Disc-ReWriteable
دیسک ها ی نوری - مغناطیسی :
با تلفیق دو تکنولوژی مغناطیسی و نوری ، تلاش می شود تا دیسک هایی ایجاد شود که هم خاصیت قابل پاک شدن و بازنویسی دیسکهای مغناطیسی را داشته باشند و هم چگالی و ظرفیت بسیار بالای دیسک های نوری . به نظر می رسد که این گونه دیسک ها در تولید انبوه به بازار عرضه شده است . قطر این دیسک ها اینچ بوده، از نوع پاک شدنی بوده و از سرعت بسیار بالایی برخوردارند . سرعت انتقال در این دیسک ها حدود یک مگابایت در ثانیه و یا بیشتر است . اخیرا نوعی دیسک نوری به نام DVD تولید و عرضه شده است . ظرفیت این دیسک ها ، بین تا 17 گیگا بایت است . برای نوشتن یک بیت ، تکنیک هایی ایجاد شده است . از جمله برخورد لیزر با بیتی که به زیر نوک می رسد . با ایجاد حالت اکسیداسیون قوی تر . . . رویه این دیسک ها از آلیاژ فلزی خاص ( تربیوم یا گادولینیوم و آ هن یا کبالت) پوشیده شده است که خاصیت مغناطیس شونده دارند. البته نه در دمای معمولی ، بلکه در دمای زیاد .برای بالا بردن دما ، از اشعه لیزر استفاده می شود .تابش اشعه لیزر به یک بیت ، سبب افزایش دمای آن می شود . در رویه دیگر یک نوک خواندن و نوشتن وجود دارد و در اثر عبور جریانی از آن ، بیت تغییر حالت می دهد و با تبرید سریع موضع اشعه لیزر ، یعنی بیت مورد نظر ، اطلاعات به طور ثابت باقی می ماند . برای خواندن ، یک اشعه لیزر با قدرت کمتر در حالت نوشتن ، از یک رویه دیسک ، به آن تابانده می شود و در رویه دیگر ، حسگری(SENSOR) وجود دارد که اشعه را دریافت کرده و بعد از تجزیه و تحلیل ، صفر یا یک بودن آن را تشخیص می دهد . پس برای ضبط اطلاعات نمی توان از هر دو طرف دیسک استفاده نمود .
دیسک های با تغییر فاز (phase-change) در این نوع دیسک ها ، رویه دارای غشایی است که می تواند در اثر تابش اشعه لیزر ، دو حالت کریستال و نامشخص به خود بگیرد . حالت اولیه غشا نامشخص است و وقتی که اشعه به آن می تابد ، حالت کریستالی به خود می گیرد و اگر اشعه به آن تابیده نشود ، به حالت نامشخص باز میگردد . برای خواندن اطلاعات ، اشعه ای با قدرت کمتر از حالت نوشتن به آن تابانیده می شود تا نوری را منعکس کند. نوع نور ، بسته به اینکه انعکاس از قسمت کریستالی باشد و یا نامشخص ، فرق می کند . همین تفاوت در نوع نور ، امکان می دهد تا دو حالت صفر و یک تشخیص داده شوند .سرعت این دیسک ها حدودا دو برابر دیسک های مغناطیسی _ نوری است.
دیسک های دای – پولیمر - polymer Dye رویه در این نوع دیسک ها ، دو لایه پلیمر دارد . برای ضبط اطلاعات به صورت زیر عمل می شود : لایه زیرین به وسیله لیزر گرم می شود و در نتیجه یک بر آمدگی در لایه بالا ایجاد می گردد .سپس ناحیه بر آمده را سرد می کنند . بدین ترتیب بر آمدگی ثابت می ماند . برای پاک کردن اطلاعات لایه بر آمده را به کمک یک اشعه لیزر با طول موج متفاوت با حالت اول گرم می کنند و بر آمدگی از بین می رود .
تفاوت CD , DVD "Compact Disc & Digital Video Disc
CD و DVD دو رسانه ذخیره سازی اطلاعات بوده که امروز در عرصه های متفاوتی نظیر: موزیک، داده و نرم افزار استفاده می گردند. رسانه های فوق ، بعنوان محیط ذخیره سازی استاندارد برای جابجائی حجم بالائی از اطلاعات مطرح شده اند. دیسک های فشرده، ارزان قیمت بوده و بسادگی قابل استفاده هستند. در صورتیکه کامپیوتر شما دارای یکدستگاه CD-RW است، می توانید CD مورد نظر خود را با اطلاعات دلخواه ایجاد نمائید. ساخت CD : برای آشنایی شما با اینکه ماشین ها و یا HDDRTMچگونه کار می کنند ، در ابتدا باید با طرز ساخت CDها آشنا شوید . همه دیسکهای فشرده چه دیسک های موزیک ، بازی ها ، DVDها و غیره مانند یک دیسک پلی کربنات آغاز به کار می کنند. تصاویر پایین ،شکل هایی از یک CD تفکیک یافته را نشان می دهد و با استفاده از این تصاویر شما می توانید همه لایه های تشکیل دهنده یک CD را ببینید :
1- قالب ابتدایی یک CD پلی کربنات گداخته شده است . هنگامی که این پلی کربنات به نقطه ذوب خود نزدیک می شود ، اطلاعات دیجیتالی در قسمت بالای دیسک مهر می شود .برای انجام این کار از ضربت های میکروسکوپی استفاده می شود. این ضربت ها پیت ها و لند ها را به وجود می آورند که اطلاعاتی هستند که لیزر آنها را می خواند .
2- بعد از اینکه اطلاعات مهر شد ، لایه بازتابی تراشه ای ، برای استفاده درفرآیندی به نام sputtering و یا wet silvering آماده می شود. علت درخشان به نظر آمدن یک دیسک نیز همین مرحله است و به این دلیل استفاده می شود که لیزر را به پخش کننده انتقال دهد ، بنابراین بی عیب بودن آن بسیار اهمیت دارد . جنس این لایه اصولا از نقره است ، اما می تواند از موادی مانند طلا یا پلاتین ساخته شود و یا حاوی لایه های حساس به نوراضافی ب
آیا می دانید آمارمنتشره از دنیای اینترنت چقدر شگفت انگیر هستند،آیا برایتان مهم است که بدانید آمارگردش اطلاعات اینترنتی دریکسال چقدر است؟......
به گزارش تسنیم ، موسسه مانیتور اینترنت pingdom گزارشی آماری از دنیای اینترنت در سال 2012را منتشر کرده است که جزئیات این آمارهاخواندنی است:
درگزارش پینگدام آمده است :برای جمع آوری چنین اطلاعاتی تا انتهای اینترنت رفته اند و از آنجا برگشته اند ، و سپس به بررسی و مقایسه یک لیست بسیار جذاب پرداخته اند.
اینکه در سال 2012 چند ایمیل ارسال شده؟ چند دامنه ثبت شده؟ محبوب ترین مرورگرهای اینترنت کدام بوده اند؟ چند نفر کاربر اینترنت هستند؟ و........سوالاتی هستندکه پاسخ های pingdom برای آنها چنین است:
ایمیل
• 2?2 میلیارد – تعداد کاربران ایمیل در سراسر دنیا.
• 144 میلیارد – تعداد ایمیل های ارسال شده روزانه در سراسر دنیا.
• 61 درصد – سهم ایمیل های غیر ضروری از کل ایمیل های ارسال شده!
• 425 میلیون – تعداد کاربران فعال جیمیل در دنیا. که این سرویس دهنده ایمیل را به شماره یک دنیا تبدیل کرده اند.
• 68?8 درصد – سهم اسپم ها از کل ترافیک ایمیل دنیا.
• 50?76 درصد – سهم گروه داروها و مشتقات دارویی از کل اسپم های دنیا در 2012.
• 0?22 درصد – میزان اکانت های ایمیلی که توسط فیشینگ آسیب دیده یا سرقت شدند. نسبت به کل کاربران ایمیل دنیا.
وب سایت ها، صفحات وب و سرویس دهندگان هاست
• 43 درصد – از یک میلیون سایت برتر دنیا، توسط هاست های آمریکایی میزبانی می شوند.
• 48 درصد – از 100 وبلاگ برتر دنیا با وردپرس مدیریت می شوند.
• 75 درصد – از 10 هزار وب سایت برتر دنیا با نرم افزارهای بازمتن مدیریت می شوند.
• 54?9 میلیون – از سایت های دنیا از وردپرس قدرت گرفته اند.
• 3?5 میلیون – صفحات وب قدرت گرفته از وردپرس که در هر ماه به نمایش درآمده اند.
• 35 درصد – صفحات وب طی 2012 چاق تر و حجیم تر شده اند.
• 4 درصد – صفحات وب طی 2012 کندتر شده اند.
• 191 میلیون – تعداد بازدیدگنندگان سایت های گوگل در آمریکا طی ماه نوامبر.
وب سرورها
• 6?7 درصد – میزان کاهش وب سایت های قدرت گرفته از آپاچی در 2012.
• 32?4 درصد – میزان افزایش سهم IIS از وب سایت ها در 2012.
• 36?4 درصد – میزان افزایش سهم NGINX از وب سایت ها در 2012.
• 15?9 درصد – میزان افزایش سهم Google از وب سایت ها در 2012.
نام های دامنه
• 246 میلیون – تعداد دامنه های ثبت شده در تمام دامنه های سطح بالا .
• 329 – تعداد دامنه های سطح بالا.
• 100 میلیون – تعداد دامنه های تحت دات com در پایان 2012.
• 14?1 میلیون – تعداد دامنه های تحت دات net در پایان 2012
• 9?7 میلیون – تعداد دامنه های تحت دات org در پایان 2012.
• 6?7 میلیون – تعداد دامنه های تحت دات info در پایان 2012.
• 2?2 میلیون – تعداد دامنه های تحت دات biz در پایان 2012.
• 32?44 درصد – سهم سایت GoDaddy.com از تمام دامنه های ثبت شده دنیا در 2012.
• 2?45 میلیون دلار – قیمت دامنه Investing.com، گرانترین دامنه فروخته شده در 2012.
کاربران اینترنت
• 2?4 میلیارد – تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان.
• 1?1 میلیارد – تعداد کاربران اینترنت در قاره آسیا.
• 519 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در قاره اروپا.
• 274 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در آمریکای شمالی.
• 255 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب.
• 167 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در قاره آفریقا.
• 90 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در خاورمیانه.
• 24?3 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در اقیانوسیه و استرالیا.
• 565 میلیون – تعداد کاربران اینترنت در چین. این کشور رتبه اول کاربران اینترنت دنیا را در اختیار دارد.
رسانه های اجتماعی
• 85962 – تعداد پست های ماهیانه منتشر شده در هر Page فیسبوک در برزیل. فعال ترین کشور دنیا در فیسبوک.
• 1 میلیارد – تعداد کاربران فعال ماهیانه فیسبوک.
• 47 درصد – سهم خانم ها از فیسبوک.
• 40?5 سال – میانگین سن کاربران فیسبوک.
• 2?7 میلیارد – تعداد لایک های روزانه فیسبوک.
• 200 میلیون – تعداد کاربران فعال ماهیانه تویتر.
• 9?66 میلیون – تعداد توییت های ارسال شده طی مراسم افتتاحیه المپیک لندن 2012.
• 175 میلیون – میانگین تعداد توییت های روزانه ارسال شده در 2012.
• 37?3 سال – میانگین سن کاربران تویتر.
• 307 – میانگین توییت های سالانه ارسال شده توسط هر کاربر.
• 51 – میانگین تعداد دنبال کنندگان (فالوورهای) هر کاربر.
• 163 میلیارد – توییت های ارسال شده از زمان راه اندازی تویتر تا ژولای 2012.
• 187 میلیون – تعداد کاربران LinkedIn.
• 135 میلیون – تعداد کاربران فعال ماهیانه گوگل پلاس.
• 5 میلیارد – دفعات فشرده شدن دکمه +1 گوگل پلاس در هر روز.
مرورگرهای وب جستجو
• 1?2 تریلیون – تعداد جستجوهای انجام شده در گوگل طی 2012.
• 67 درصد – سهم گوگل از بازار جستجوی آمریکا.
موبایل
• 1?3 میلیارد – تعداد تلفن های هوشمند مورد استفاده در دنیا.
• 5?3 میلیارد – تعداد موبایل های مورد استفاده در دنیا.
• 5 میلیارد – تعداد کاربران موبایل در دنیا.
• 465 میلیون – تعداد اسمارت فون های اندرویدی فروخته شده در بازار طی 2012. سهم 66 درصدی بازار.
• 31 درصد – کاربران اینترنتی آمریکا از تبلت و کتابخوان الکترونیک استفاده می کنند.
• 13 درصد – ترافیک اینترنت دنیا روی موبایل ها است.
• 1?3 اگزابایت – میزان ترافیک دیتای ماهیانه مصرف شده روی موبایل ها در دنیا.
• 59 درصد – از ترافیک موبایل دنیا صرف تماشای ویدیو شده است.
• 500 مگابایت – میانگین ترافیک دیتای ماهیانه مصرف شده توسط هر اسمارت فون.
• 504 کیلوبیت بر ثانیه – میانگین سرعت شبکه دیتای موبایل جهانی.
عکس ها
• 7 پتابایت – حجم عکس های اضافه شده به فیسبوک در هر ماه.
• 300 میلیون - تعداد عکس های جدید اضافه شده به فیسبوک در هر روز.
• 5 میلیارد – تعداد عکس های آپلود شده در اینستاگرام از ابتدای کار تا سپتامبر 2012
• 58 – تعداد عکس های اضافه شده به اینستاگرام در هر ثانیه.
• 1 – آیفون 4S اپل، محبوب ترین دوربین کاربران فلیکر بوده است.
امکانسنجی ایجاد موتور جستوجوی بومی
رضا تقی پور، وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات گفته است که در حوزه فرهنگ در دنیای مجازی جایگاهی در شان ملت ایران نداریم و بعلاوه ایجاد یک موتور جست وجوی بومی را از محورهای تعریف شده در برنامه پنجم توسعه مطرح کرده است. هر چند تاکنون همین وزارت خانه در حالی که دیگران جایگاه کشور را در این حوزه در انتهای رتبه ها عنوان می کردند بر جایگاه ممتاز کشورمان تاکید می ورزیدند، ولی ما فارغ از بحث اینکه کشورمان در حال حاضر در چه مقام و جایگاهی در بین کشورهای حوزه فرهنگ در دنیای مجازی قرار گرفته است صرفا به بررسی اینکه آیا ایجاد موتور جست وجوی بومی در کشور امکانپذیر است یا اینکه ضرورتی به ایجاد جست وجوگر اینترنتی بومی داریم یا نه بسنده می نماییم.
برای پرداختن به موضوع موتور جست وجوی بومی ، ارائه تعریف مفاهیم اینترنت، مفهوم وب جهانی (WWW)، موتور جست وجوگر اینترنتی و اجزا و الزامات ایجاد آن، دایرکتوری یا فهرست وب، دنیای مجازی، بومی سازی ضروری است.
در منابع علمی برای مفاهیم و واژه های مذکور تعاریف متنوعی ارائه گردیده است که به بعضی از آنها اشاره می کنیم:
اینترنت: عبارت است از یک شبکه جهانی که در آن شبکه ها و دستگاه ها با همدیگر در ارتباط می باشند و با اتصال به این شبکه عظیم می توانیم از اطلاعات ذخیره شده در دستگاه های دیگران استفاده نماییم یا اینکه به تبادل اطلاعات و پیام بپردازیم.
? تعریف موتور جست وجو
موتور های جست وجو یا Search Engine ها سایت هایی هستند که وظیفه آنها جمع آوری اطلاعات از سطح اینترنت و راهنمایی کاربران به سوی سایت های مورد نظر است. به این منظور آنها از یک نرم افزار مخصوص بنام روبوت یا عنکبوت استفاده می کنند. به این نرم افزار خزنده (Crawler) یا عنکبوت نیز گفته می شود و وظیفه آن پیمایش اینترنت و ارسال اطلاعات صفحات برای نرم افزار دیگری است که وظیفه اش طبقه بندی و مرتب سازی اطلاعات است.
? تعریف دایرکتوری یا فهرست وب
فهرست (سیاهه) اینترنتی که به آن اصطلاحا دایرکتوری می گویند نیز یکی دیگر از ابزار های رساندن کاربران به سایت های مطلوب هستند. تفاوت آنها با موتورهای جست وجو در این است که این فهرست ها به وسیله افراد تهیه می شوند نه توسط رایانه و به صورت خودکار.
لذا نتایج آنها مربوط تر و مناسب تر است. برخلاف جست وجوگر ها که اغلب حاوی نتایج پرت و خارج از موضوع نیز هستند. نقطه ضعف آنها هم این است که کمتر از موتور جست وجو به روز و سریع هستند.
? انواع موتورهای جست وجو
موتورهای جست وجو به دو دسته کلی تقسیم می شوند. موتورهای جست وجوی پیمایشی و فهرست های تکمیل دستی. هر کدام از آنها برای تکمیل فهرست خود از روش های متفاوتی استفاده می کنند، البته لازم به ذکر است که گونه ای جدید از موتورهای جست وجوگر تحت عنوان «ابر جست وجوگر» (Meta Search Engines) نیز وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت:
- موتورهای جست وجوی پیمایشی: موتورهای جست وجوی پیمایشی (Crawler-Based Search Engines) مانند گوگل فهرست خود را به صورت خودکار تشکیل می دهند. آنها وب را پیمایش کرده، اطلاعاتی را ذخیره می کنند، سپس کاربران از میان این اطلاعات ذخیره شده، آنچه را که می خواهند جست وجو می کنند. اگر شما در صفحه وب خود تغییراتی را اعمال نمایید، موتورهای جست وجوی پیمایشی آنها را به طور خودکار می یابند و سپس این تغییرات در فهرست ها اعمال خواهد شد. عنوان، متن و دیگر عناصر صفحه، همگی در این فهرست قرار خواهند گرفت.
- فهرست تکمیل دستی: فهرست های تکمیل دستی یا (Human-Powered Directories) مانند فهرست بازی (Open Directory) مانند Dmoz وابسته به کاربرانی است که آن را تکمیل می کنند. شما صفحه مورد نظر را به همراه توضیحی کوتاه در فهرست ثبت می کنید یا این کار توسط ویراستارهایی که برای آن فهرست در نظر گرفته شده، انجام می شود. عمل جست وجو در این حالت تنها بر روی توضیحات ثبت شده صورت می گیرد و در صورت تغییر روی صفحه وب، روی فهرست تغییری به وجود نخواهد آورد. چیزهایی که برای بهبود یک فهرست بندی در یک موتور جست وجو مفید هستند، تاثیری بر بهبود فهرست بندی یک دایرکتوری ندارند. تنها استثنا این است که یک سایت خوب با پایگاه داده ای با محتوای خوب شانس بیشتری به نسبت یک سایت با پایگاه داده ضعیف دارد. البته در مورد جست وجوگرهای مشهور از جمله گوگل و یاهو، یک مولفه دیگر هم برای بهبود فهرست بندی وجود دارد که کمک مالی است، یعنی وب گاه هایی که مایل به بهبود مکان وب گاه خود در فهرست بندی هستند، می توانند با پرداخت پول به این جست وجوگرها به هدف خویش برسند.
- موتورهای جست وجوی ترکیبی با نتایج مختلط: به موتورهایی اطلاق می شود که هر دو حالت را در کنار هم نمایش می دهند. غالبا، یک موتور جست وجوی ترکیبی در صورت نمایش نتیجه جست وجو از هر یک از دسته های فوق، نتایج حاصل از دسته دیگر را هم مورد توجه قرار می دهد. مثلا موتور جست وجوی ام.اس.ان (MSN) بیشتر نتایج حاصل از فهرست های تکمیل دستی را نشان می دهد، اما در کنار آن نیم نگاهی هم به نتایج حاصل از جست وجوی پیمایشی دارد.
- ابر جست وجوگرها: این گونه جدید از موتورهای جست وجوگر که قدمت چندانی نیز ندارند از ترکیب کردن نتایج حاصل از چندین موتورجست وجوگر استفاده می کند. بدین معنی که این موتور عبارت مورد نظر شما را در چندین موتور جست وجوگر جست وجو می کند و نتایج آنها را با هم ترکیب کرده و یک نتیجه کلی به شما ارائه می دهد.
بومی سازی: به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که در آن دانش با فناوری موجود در کشورهای توسعه یافته بسته به نیاز و موقعیت اقلیمی منطقه ای جغرافیایی و فرهنگی با نیازهای موجود مطابقت و سازگاری داده می شود.
دنیای مجازی: به دنیای جدید ارتباطات تولید یا ایجاد شده در فضای شبکه اینترنت گفته می شود.
موتور جست وجوی بومی : احتمالا موتور جست وجویی که قادر به تامین نیازهای کاربران اینترنت برای انواع جست وجو های محتوایی و غیره ایرانیان و دوستداران ایران در بستر وب یا اینترنت باشد.
با کمی دقت در مفاهیم و اصطلاحاتی که آورده شد، واضح است که راه اندازی جست وجوگر اینترنتی نیازمند منابع علمی و محتوایی با اهمیت و رتبه ساز و مورد توجه جست وجوگران، در دسترس داشتن زیرساخت های اینترنتی قوی به لحاظ سرعت، پهنای باند، سرورها یا دیتا سنترهای قوی، امکانات و تجهیزات سخت افزاری و پایگاه داده و دانش مطمئن و مهم تر از همه ارتباط مطمئن و ایمن و مداوم با دیگر جست وجوگرهای مهم و حائز رتبه برتر در فضای مجازی یا اینترنتی در دنیاست. همه می دانیم ما کدامیک از اینها را داریم و کدامیک را نداریم! حال سوال اینجا است چگونه وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورما با این وضعیت وخیم موجود در وضعیت اینترنت کشور، ایده ایجاد جست وجوگر اینترنتی را ارائه می کند. هر چند حق هر کسی است که در فضای سایبر منابع غنی از اطلاعات را برای استفاده دیگران به اشتراک بگذارد و محدودیتی هم برای راه اندازی جست وجوگرهای دیگر در کنار صدها جست وجوگر موجود که با سرمایه عظیمی و پشتوانه قوی علمی و فنی راه اندازی شده وجود ندارد، هر کسی می تواند ایده راه اندازی جست وجوگری در حد گوگل، یاهو و ... را در ذهن داشته باشد و اگر بتواند با سرمایه گذاری عظیمی دسترسی به هزاران لینک را در کسری از ثانیه برای مشتریان بومی نظیر آنچه جست وجوگران فعلی انجام می دهند فراهم آورد خدمتی بی نظیر و ستودنی به کاربران جدید خواهد بود؛ البته و صد البته شایسته پاداش و جایزه ای ویژه !
پاسخ سوال مطرح شده واضح است، زیرا ما در مقوله ای ساده تر از آن یعنی راه اندازی و استقرار دولت الکترونیک پس از چند سال هنوز به گام های میانی استقرار آن نزدیک شده ایم و شاید مدت ها طول بکشد که به گام های نهایی آن که طبق مدل انتخابی احتمالا گام یکپارچگی و ... باشد ورود پیدا کنیم، لذا فارغ از اینکه وزیر محترم با چه بودجه، نقشه، نفرات، مدت یا زمان، تجهیزات و زیرساخت قصد راه اندازی این امکان بومی را دارد از ایشان عاجزانه درخواست می شود که در کنار پرداختن به مطالعه در زمینه واژه های خوب و عامه پسند مانند جست وجوگر بومی یا تداوم اصرار بر راه اندازی اینترنت ملی که اگر محقق شود، امکان خوبی است وضعیتی را ایجاد نمایند تا قبل از زمان راه اندازی اینترنت ملی یا جست وجوگر بومی ، مردم عزیر کشورمان از حداقل های دسترسی به فضای مجازی یا خدمات اینترنت که هم سرعت و هم کیفیت خوبی داشته باشد و حداقل خصوصیات آن معادل خصوصیات اینترنت در سال پیش یا پیش تر باشد، بی بهره نمانند که واقعا محروم شدن جامعه از دسترسی به آن، تبعات و آثار سوء فراوانی در توسعه کشور و رهنمون شدن به سمت و سوی اهداف چشم انداز 1404 بر جای خواهد گذاشت.
البته باید از وزیر محترم به لحاظ اینکه بعد از مدت ها در کنار فناوری ارتباطات به ضرورت توجه جدی به مقوله فناوری اطلاعات نیز واقف شده اند، تقدیر و تشکر نمود؛ ولی واقعیت این است که ایده جست وجوگر بومی اینترنتی وقتی قابل طرح می باشد که کشور از لحاظ فناوری های رایانه ای و اینترنتی و دانش و تجهیزات پیشرفته مبتنی بر فناوری های جدید از وضعیت مطلوبی برخوردار باشد، در حالی که در حال حاضر حتی عامه مردم از اینترنت مناسب برخوردار نیستند. هر چند که شاید طرح موضوع فوق از جانب دیگران به عنوان ایده ای نوین عاری از هرگونه اشکال است، ولی از آنجا که وزیر محترم از بضاعت و توان وزارت متبوعش مطلع و آگاه می باشد، طرح ادعای فوق لااقل از جانب ایشان کاری بیهوده است.
عیسی نجفی
عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور
منبع : دنیای اقتصاد
پایگاه اطلاع رسانی ITanalyze ( www.itanalyze.ir )
برچسب عنوان(title)،فرا برچسب ها(meta tags)
بعد از اینکه شما تعدادی از عبارات جستجو را در سایت شناسایی کردید به طور بالقوه اماده انجام یک طرح بهینه سازی وب سایت در موتور های جستجو هستید
1- اول وب سایت شما بررسی شود که در حال حاضر
2- ایا با توجه به کلمه کلیدی که شما در وب شناسایی کرده و مد نظر دارید مطلب قابل توجهی در سایت منتشر شده است یا نه
3- شما برای هر کدام از کلمات کلیدی که شناسائی و انتخاب کرده اید حداقل به یک صفحه مطالب و توضیحات خوب، در مورد ان کلید واژه نیاز دارید
برنامه شما برای بهینه سازی موتور جستجو
چند راهنمایی برای ساخت وب سایت با بهینه سازی موتور جستجو
1- هر صفحه از سایت شما باید منحصر به یک تگ عنوان (تایتل) ، تگ مربوط به کلمات کلیدی و تگ توضیحات باشد
· HTML title tag
· meta keywords tag
· meta description tag
نزدیک به بالای کد source وب سایت ، متا تگ های مختلفی پیدا میکنید – انهایی که استاندارد هستند عنوان ، توضیح و وازه های کلیدی بر چسب ها می باشند(Title, Description and Keyword tags). بر چسب عنوان title به طور تکنیکی یا فنی یک فرا بر چسب(meta tags) نیست ، اگرچه به طور معمول همراه انها است . برچسب عنوان نقش بسیار مهمی در شاخص گذاری وب سایت شما ایفا میکند ، که در مقابل ان سه عامل دیگر مهمتر به شمار میرود .
زمانی که فقط تعیین موضوع ان چه در صفحه ویژه است، عنوان یک صفحه اولین چیزی است که یک موتور جستجو گر به ان نگاه خواهد کرد . عنوان صفحه همچنین اولین چیزی است که بازدید کنندگان هنگامی که به لیست شما در موتور جستجوی نگاه میکنند خواهند دید .
قرار دادن یک یا دو واژه کلیدی در برچسب عنوان مهم است – اما از حد خود تجاوز نکند – شما نمی خواهید کاری را که به عنوان "انباشت واژه کلیدی " معروف است را انجام دهید که هیچ کاری نمیکند بلکه وب سایت شما را مانند یک نامه الکتریکی SPAM جلوه میدهد . بیشتر افراد یا اسم کمپانی یا عنوان ویژه صفحه را لحاظ خواهند کرد .
در مقوله های سئو دو مورد از فرا برچسب ها اولیه وجود دارند – برچسب واژه کلیدی و توضیحی . این که ایا موتور های جستجو بر چسب توضیحی را تا انجا که نتایجتان رتبه بندی شود استفاده میکنند جای بحث دارد . با این حال ان یکی از مهم ترین بر چسب های شما است زیرا در نتایج تحقیقات شما لیست شده است – این برچشب ها چیز هایی هستند که کاربران هنگامی که لینک شما بالامیاید میخوانند و با توجه به انها تصمیم میگیرند که بر روی لینک شما کلیک کنند یا نه .
مطمئن باشید که تعدادی از واژه های کلیدی مربوط را در این بر چسب ها دخیل کنید ، اما همچنین در نظر داشته باشید که ان را با واژه ها ی کلیدی پر نکنید . بر چسب توضیحی باید مثل یک جمله خوانده شود – نه مثل یک لیست واژه های کلیدی .
به علت " انباشت واژه های کلیدی " بسیاری از موتور های جستجو امروزه به طور کامل بر چسب واژه کلیدی را نادیده میگیرند .همانند سال های نه چندان دور این بر چسب ها دیگر اهمیت زیادی ندارد ، با این حال در نظر گرفتن انها در منبع کد اسیبی نمیرساند .
زمانی که لیست واژه های کلیدی خود را ایجاد میکنید ، شما خواهید توانست به مقوله های مشخصی که افراد به منظور جستجوی سایتی همانند سایت شما تایپ خواهند کرد فکر کنید . فقط در این کار زیاده روی نکنید – بسیاری از تکرار ها کار جالبی نیست (مانند عباراتی همچون “web designer” “web designers” “custom web designer” “html web designer” “your state here web designer” – شما منظور را میرسانید ) . همه انها به طور اساسی یکسان هستند ، بنابر حداکثر یک یا دو متغییر را انتخاب کنید و در کنار واژه کلیدی قرار دهید .
وسوسه کلیک بر نگارینه های اینترنتی
اگر کاربر همیشگی اینترنت هم نیستید و هر از گاهی به دنیای بی انتهای مجازی سری می زنید باز هم احتمال زیادی دارد که با صفحات تبلیغاتی مستطیلی رنگارنگی بر خورد کنید که در اندازه ها و طرح های مختلف جلوی چشمان تان می رقصند و می خواهند به آنها توجه کنید.
نام این کادرهای رنگین «بنر» است. بنرها از رایج ترین انواع تبلیغات اینترنتی هستند و شاید مهم ترین نمود خلاقیت های تصویری و گرافیکی آگهی های اینترنتی باشند که توجه کاربران و شرکت های تجاری را به خود جلب می کند. براساس آمار سازمان بین المللی تبلیغات (IAB)، در سال 2000میلادی، تبلیغات از طریق بنر 47 کل تبلیغات آنلاین را تشکیل داده است. به ویژه اگر توجه کنیم که رقم کل تبلیغات آنلاین در این سال 2/8 میلیارد دلار بوده، بیشتر به اهمیت این نوع تبلیغات پی می بریم.
بنرهای تبلیغاتی با بیلبوردهای خیابانی قابل مقایسه اند.این آگهی ها باید نظر بیننده را به مدتی کوتاه جذب کنند. بنرخواه در بالای صفحه باشد، یا در وسط و کناره های آن، باید با چند کلمه یا تصویر مختصر پیام خود را انتقال دهد. این آگهی ها بخصوص در معرفی نام و مارک های تجاری بسیار موفق عمل می کنند، زیرا نام ها یا تصاویر کوتاه به خوبی در ذهن جای می گیرند.
? وظیفه یک بنر موفق
بسیاری از متخصصان دنیای تجارت الکترونیک بر این باورند که محتوای تبلیغات باید فقط متن ساده یا لینک به سایت مورد نظر باشد. اکثر مردم به این نوع تبلیغات توجه خواهند کرد زیرا هنگامی که فردی در اینترنت سیر می کند به دنبال مجموعه ای از اطلاعات خاص است و به فکر مشاهده انیمیشن های جذاب یا آرم های هنری نیست . در واقع ارائه اطلاعات صحیح به جست وجوگران در زمان و مکان مناسب را وظیفه یک بنر موفق می دانند.
اما «پدرام انصاری» مدیر سایت گرافیکی طراحی بنرهای تبلیغاتی «پدی بنر»، مهم ترین خصوصیت یک بنر استاندارد تبلیغاتی موفق را طراحی جذاب برای تاثیرگذاری روی کاربر دانست و به تهران امروز گفت: «به خصوص بنرهای متحرک ( فلش ) که با قدرت تحرک دادن به اجزای بنر از قبیل عکس ها و متن ها و … نمایش زیبایی از یک تبلیغ را فراهم می کنند و استفاده به موقع از اجزا در کنارهم به جذابیت بنر می افزاید.»
وی همچنین درباره دیگر ویژگی های یک تبلیغ موثر اینترنتی گفت: «خصوصیت بعدی استفاده از حداقل زمان برای معرفی بنر یا نمایش اطلاعات بنر است . هرچه زمان طول نمایش بنر کوتاهتر باشد کاربر زودتر به اطلاعات دسترسی پیدا می کند . توجه به حجم بنر نیز بسیار حائز اهمیت است . هرچه مقدار حجم بنر کمتر باشد در صفحات وب زودتر بارگذاری می شوند.»
«پیمان سیف دواتی» مدیر مسئول آژانس تبلیغات اینترنتی «ایران بنر» نیز در کل راز موفقیت یک تبلغ اینترنتی را انتخاب محل مناسب برای تبلیغات ، طراحی و نوع اطلاع رسانی و موارد فنی بنر از قبیل حجم ذکر کرد و گفت:«با توجه به استاندارد نبودن سیستم های عامل نصب شده بر روی رایانه های کاربران اینترنتی استفاده از فرمت های فلش که از جذابیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود توصیه نمی گردد و امکان باز نشدن انها در مواردی مانند نداشتن برنامه فلش پلیر و یا کندی سرعت اینترنت که به تازگی با آن مواجه شده ایم وجود دارد .»
? تبلیغات هدفگیری شده
شاید اصطلاح «تبلیغات هدفگیری شده» را شنیده باشید. این اصطلاح در واقع اشاره به شناخت مخاطب دارد که در این باره شامل کاربرانی با علائق مشترک شغلی، تخصصی، هنری، ورزشی و امثال آن هستند. در تبلیغات از طریق بنر این گروه ها را می توان با دسته بندی سایت های نمایش دهنده آگهی از یکدیگر تفکیک کرد، به طوری که هر آگهی برای گروه خاصی از مخاطبان پخش شود. ناگفته پیداست که به این ترتیب هزینه ها کاهش و بازدهی تبلیغات به میزان درخور توجهی افزایش می یابد و میزان اثرگذاری تبلیغات بالا می رود.
در باره میزان اثر گذاری انواع طرح های مورد استفاده در بنرها از پیمان سیف پرسیدیم. وی با اشاره به نظر سنجی سال گذشته گروه ایران بنر از صاحبان وب سایت های تبلیغاتی گفت: «نتیجه به دست آمده نشان داد که بیشتر بنرهای تبلیغاتی با فرمت فلش و بصورت تولید انیمیشن مورد توجه کاربران بوده و بیشتر روی آنها کلیک می شود. همچنین طرح هایی با سایز های بزرگ و به صورت عمودی و با فرمت فلش و تحرک مناسب و آرام بخش و نه به صورت چشمک زن و سریع و همچنین استفاده از طیف رنگ های روشن و داغ بسیار مورد توجه کاربران قرار می گیرد.» در این مورد پدرام انصاری ابتدا به انتخاب متفاوت طراحی بنر برای گروه های مختلف اجتماعی اشاره کرد و افزود:«به عنوان مثال طراحی بنری برای جوانان با بنری که مخاطبش پزشکان هستند، متفاوت است.
در دنیای مجازی اگر کاربر با صحنه هایی روبه رو شود که به راحتی در دنیای واقعی دیده نمی شود بسیار تحت تاثیر قرار می گیرد .حال اگر این رویدادها به گونه ای خلاق با قدرت گرافیکی بالا طراحی شوند و از رنگ ها به صورت مجموعه ای حرفه ای در کنار هم استفاده شود خیلی راحت کاربر را به سمت خود خواهد کشید. همچنین ترکیب متحرک بودن اجزای بنر با مجموعه ای ازگروه رنگ های حرفه ای مناسب تر است . بنرهای متحرک ( فلش ) قدرت جذابیت بالایی دارند . تحرک اجزای بنر برای کاربر زیبا و چشم نواز است .» تبلیغات در فضای سایبر با ترکیب بندی، رنگ، نور، حرکت، حروف و خطوط زیبا اثر محسوسی بر کاربران می گذارد. این تصاویر رنگارنگ ممکن است مدت ها در ذهن بیننده بماند و به اهداف آگهی دهنده کمک کند. کافی است به ذهنیت خود رجوع کنیم تا به خاطر آوریم چند بار خواسته ایم بر این نگارینه های مجازی کلیک کنیم و ببینیم از ما چه می خواهند.
پورتال ( Portal ) چیست ؟ و چه تفاوتی با یک وب سایت دارد؟
? مقدمه:
نام پورتال ها را زیاد شنیده ایم، اما شاید برای برخی از ما این سئوال پیش آمده باشد که واقعا یک پورتال چیست؟ چه ویژگیها و خصوصیاتی دارد؟ و چه تفاوتی با یک وب سایت دارد؟ ترجمه کلمه Portal به فارسی در فرهنگهای لغت "دریچه"، "درگاه" و "مدخل" ذکر شده اما کلمه پورتال در تکنولوژی اطلاعات معنی متفاوتی دارد. اگر بخواهیم ساده بگوییم، پورتال صفحه وب واسطی است که امکان دسترسی آسان را به هر چیزی که کاربر ، برای انجام وظیفه یا خواسته اش نیاز دارد – بدون توجه به اینکه محل فیزیکی آن کجاست، فراهم می کند. به بیان دیگر پورتال "درگاهی" است به دنیایی مجازی که کاربر می تواند از طریق امکانات فراهم شده در آن، تمامی نیازهای خود را براورده کند. نیازهایی مانند جستجو و یا خرید(مثلا یک کتاب)، دسترسی به حساب بانکی، افزایش و کاهش اعتبار یک حساب اعتباری و یا به روز رسانی اطلاعات سخت افزاری از محل کار، پورتال همه چیز را از طریق درگاهی واحد برای کاربر خود فراهم می سازد.
ویژگیهای اصلی یک پورتال عبارت اند از:
1) تجمع اطلاعات
2) هدف دار بودن اطلاعات
3) دردسترس بودن اطلاعات
4) دریچه ورود منحصر به فرد
یک پورتال نیز مانند یک کامپیوتر خانگی، اطلاعات و خدمات گوناگونی را در یک صفحه وب واحد و به صورتی سازگار و خوش ترکیب در دسترس می گذارد. گاهی به این صفحه web top هم گفته می شود. پورتال می تواند نقطه شروع یا صفحه اولیه مشخصی داشته باشد که کاربران در زمان اتصال به وب آن را مشاهده کنند. اگر چه بر خلاف صفحه کامپیوتر، پورتال می تواند از طریق مجموعه وسیع دستگاههایی که قابلیت اتصال به وب در آنها پیش بینی شده (از جمله تلفن های موبایل) مورد استفاده قرار گیرد.
هر چند شباهت ظاهری فراوانی میان یک وب سایت و یک پورتال وجود دارد به گونه ای که در نگاه اول تفاوت محسوسی میان آن دو مشاهده نمی شود اما این دو کاملا از یکدیگر متفاوت اند.سوال اینجاست که به طور مشخص تفاوت آن دو در چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت ویژگیهای زیر در یک پورتال آن را از یک وب سایت متمایز می کند:
1) درگاه ورود منفردی که از طریق آن می توان به مجموعه منابع مرتبط با پورتال دست یافت.
2) نمایش هدفدار اطلاعات با استفاده از تجربیات کاربر.
3) دسترسی تقسیم بندی شده به انواع داده و اطلاعات گروه بندی شده.
4) در اختیار گذاشتن امکان ارتباط و همکاری میان تمامی کاربران و استفاده کنندگان پورتال.
5) امکان پیوستن به نرم افزارها و سیستم های نرم افزاری که گردش کاری مشخص و تعریف شده ای دارند.
? تاریخچه خلاصه پورتال
اگر در دنیای کامپیوتر به عقب بازگردیم، زمانی را خواهیم یافت که در آن سیستم های نرم افزاری به گونه ای متحول شدند که دیگر لازم نبود برای کار با یک برنامه، برنامه های دیگر بسته شوند، یعنی می توانستیم همزمان از چند برنامه کاربردی استفاده کنیم بدون آنکه با مشکلی مواجه شویم.امکانی که قبل از آن وجود نداشت. تاریخچه پورتال ها از همان زمان آغاز شد و نسلهای تکامل یافته آنها یکی پس از دیگری پا به عرصه دنیای اطلاعات گذاشتند.
? نسل اول پورتال ها:
اولین پورتال ها، که از آنها تحت عنوان نسل اول نام برده می شود، بر فراهم نمودن محتویات ایستا، مستندات و همچنین خوراکهای اطلاعاتی زنده در صفحات وب مبتنی بودند. مثالهای نمونه این نسل سایت های yahoo یا Excite است. این پورتالها در محیطی به هم پیوسته، اهداف مشابهی را دنبال کرده و صفحه واسط مشخص و منحصر به فردی را برای دستیابی به مجموعه اطلاعات توزیع شده در سراسر شرکت یا سازمان خود، در اختیار کاربر می گذاشتند. این اطلاعات معمولا شامل اخبار شرکت، شرایط و فرم های استخدام، اطلاعاتی مربوط به کارکنان و چگونگی ارتباط با آنها، مستندات رسمی و سیاست های اعلام شده شرکت و همچنین لینک های ارتباطی مفید بود.
? نسل دوم پورتال ها :
نسل دوم پورتال ها بر اطلاعات مشخص تر و نرم افزارها متمرکز بودند. در اساس شباهت زیادی به خصوص در زمینه فراهم آوردن اطلاعات با نسل اول داشتند با این همه تفاوت مهمی نیز وجود داشت: این پورتالهای امکان همکاری کاربران را در محیطی به هم پیوسته فراهم می کردند و همین امکان، نقطه تمایز آنها با نسل پیشین محسوب می شد.
پورتال های نسل دوم قابلیت همکاری متقابل را در ادارات مجازی برای تیم های کاری و به منظور انجام وظایفشان فراهم می ساختند. نسل دوم پورتال ها سرویس های متعددی داشتند که از جمله آنها می توان به سرویس های مدیریت محتوی ( سازمان دهی و مدیریت اطلاعات مرتبط ) و سرویس های همکاری (که به کاربران امکان می داد با یکدیگر گپ زده و برای یکدیگر ایمیل فرستاده و قرار ملاقات تنظیم کنند) اشاره کرد. در این پورتال ها قابلیت تعریف گروه های کاربری نیزفراهم آمده بود. به بیان دیگر این پورتال ها سازو کار همکاری داخلی را در یک سازمان فراهم می ساختند.
? نسل سوم پورتال ها:
نسل سوم با هدف ایجاد فضای مجازی تجارت الکترونیک (E-Business ) بوجود آمد. پورتال های نسل سوم به عنوان واسط ارتباطی کارمندان، تهیه کنندگان، تولید کنندگان و مشتریان قلمداد می شوند. ویژگی فوق العاده این پورتالها امکان مرتبط شدن نرم افزارهای مستقر در سرورهای مختلف است. به بیان دیگر، این پورتال ها نقطه به هم پیوستن محتویات و برنامه های کاربردی مستقر در سرورهای مختلف بطور همزمان و با استفاده از همکاری سرویسهای خدماتی آنان اند. به علاوه امکان دسترسی به محتویات و امکانات سیستمهای مختلف را از طریق ابزارها و تجهیزات متنوع، بسته به نیاز کاربر امکان پذیر می کنند. این گروه پورتال ها مجموعه قابل توجه و ارزشمندی از اطلاعات، مستندات، امکانات و قابلیتهای نرم افزارهای مرتبط را از طریق درگاه واحدی برای کاربر فراهم می کنند.
به علاوه، این پورتالها به صورتی خودکار و بر اساس نقش کاربران هدفمند شده و ویژگیهایی خاص آنها می یابند. به بیان دیگر، نحوه نمایش، محتوی و امکانات در دسترس، بسته به نقش تعریف شده برای کاربر به گونه ای منحصر به فرد و خاص وی در اختیار او قرار می گیرد. کلید توسعه آینده این نسل از پورتال ها،ایجاد چهارچوب های کاری باز ( از قبل تعریف نشده ) برای سرویس های عمومی خواهد بود.
راز گوگل
آیا مدیرانی که تفکر خلاقانه دارند، باید به شرکتهایی با رشد فزاینده در اینترنت به عنوان یک الگو و یا به عنوان امر غیرعادی بنگرند؟
قابل توجه ترین داستان در حوزه کسب و کار، در دهه اخیر، ظهور گوگل از خاکسترهای" دات کام " بوده است . شرکتی که تا 10 سال پیش وجود خارجی نداشت، توسط دو دانشجوی دانشگاه استانفورد به نامهای لاری پیج و سرجی برین در 7 سپتامبر 1998 تاسیس شد . رشد این شرکت سرسام آور بود . گردش پولی این شرکت از 500 میلیون دلار در سال 2002 به بیش از 5/10 میلیارد دلار در سال 2006 افزایش یافت و با وجود هزینههای متفرقه زیاد و سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در ساخت دیتا سنتر، گوگل همچنان به عنوان یک شرکت سود آور به کار خود ادامه میدهد و بالغ بر 2 میلیارد دلار درآمد خالص از محل 5/7 میلیارد دلار فروش در نیمه اول سال 2007 دارد.ازآگوست 2004 که سهام گوگل برای خرید به عموم عرضه شد تا کنون ، قیمت سهام این شرکت 5 برابر شده است .
هر وقت که شرکتی در زمان کوتاهی به طرز خارق العادهای به موفقیت میرسد ، به طور طبیعی به مقولهای جذاب برای مدیران اجرایی و حتی عموم مردم تبدیل میشود. علاوه بر این به عنوان الگوی جدیدی در کسب و کار موفق محسوب میشود. گزارشگران و دانش پژوهان، تاریخچه و فعالیتهای آن را واکاوی می کنند و سعی در استخراج آموزه هایی از آن برای سر مشق گرفتن سایر شرکت دارند. گوگل مستثنا نیست . در طی دو سال گذشته ، فعالیتهای «کارخانه ایده» اصطلاحی که بیزینس ویک باب کرده است، کراراً در سرمقالههای مجلات معتبر تجاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است . اساتید دانشکدههای مدیریت، مطالب متعددی را در خصوص تلاشهای این شرکت در سازماندهی و توسعه محصول مستند کردهاند . گاری همل استاد دانشکده مدیریت لندن در کتاب جدید خود باعنوان «آینده مدیریت»، گوگل را پیشگام مدیریت مدرن نامیده است که «خیلی چیزها برای آموزش اینکه چطورمی توان شرکتی ساخت که کاملاً مناسب قرن بیست و یکم باشد را در خود دارد».
اما مدیران اجرایی قبل از آنکه بخواهند گوگل را سرمشق خود قرار دهند به دو مسئله باید توجه نمایند . اول اینکه، با وجود تمام موفقیتها ، گوگل هنوز یک شرکت جوان محسوب میشود و میبایست در برابر ناملایمات و مشکلات محک زده شود . ما هنوز نمیدانیم که رویکرد این شرکت نسبت به مدیریت و نوآوری، دلیل موفقیتش است و یا محصول موفقیتش؛ که این تمایز بسیار مهم است . دوم، ما نمیدانیم که گوگل تا چه حد میتواند برای شرکتهای دیگر سرمشق قرار گیرد .به طور قطع، گوگل یک شرکت متفاوت است، ولی آیا آنقدر متفاوت است که غیرعادی محسوب شود؟ آیا این شرکت مثالی از یک شرکت غیر متعارف است ؟
شاید برای پاسخ دادن به این سوالات خیلی زود باشد، ولی با نگاه عمیقتر به الگوی تجاری گوگل و برنامه خلاقانه آن، میتوانیم به نکات مهمی پی ببریم .
مزیت مکمل
به گفته سرژی برین عبارات اغراق آمیزی درباره گوگل گفته می شود، ولی شاید هویت این شرکت به این اندازه هم پیچیده نباشد . با وجود تمام توجهاتی که رسانه ها به این شرکت داشته اند ، گوگل همچنان به عنوان یک راز باقی مانده است. مردم حتی در خصوص صنعتی که گوگل در آن فعالیت میکند، اتفاق نظر ندارند . کسب و کارهایی که گوگل را به عنوان یک رقیب بالفعل و یا بالقوه میبینند، شامل نرم افزار ، آژانسهای تبلیغاتی، شرکتهای مخابراتی، روزنامهها، شبکه های تلویزیونی، ناشران کتاب ، استودیوهای فیلم ، پردازشگرهای کارت اعتباری و انواع شرکتهای اینترنتی هستند. حتی مشاوران مالی، دکترها و کتابدارها نیز گوگل را زیر نظر دارند .
تاثیر و فعالیت گوگل شاهدی بر این مدعاست که این شرکت نوع کاملاً جدیدی از کسب و کار است و طبقهبندیهای سنتی را تعریف مجدد کرده است . وقتی شما الگوی تجاری گوگل را به دقت مورد بررسی قرار میدهید ، متوجه میشوید که آنقدرها هم مرموز نیست . روشی که گوگل از طریق آن به کسب درآمد میپردازد، کاملاً شفاف است : انتشارآگهی و گرفتن حق دلالی آن در یک رسانه دیجیتال. بیش از99 درصد فروش گوگل از گرفتن پولی است که بابت انتشار آگهی و یا پیام از طریق شبکه خود در اینترنت، از آگهی دهندگان دریافت میکند.
محبوبیت گوگل، نه به خاطر نوع کسب و کارش بلکه بیشتر به خاطر ارائه محصول و سرویس های مکمل آن که هر دو با هم ارائه میشوند، است؛ همانند هات داگ و خردل و یا خانه و وام خانه که با هم ارائه می شوند . در مورد گوگل تقریباً هر آنچه که در اینترنت اتفاق میافتد، مکملی برای کسب و کارش است. هر چه بیشتر شرکتها در فعالیتهای بر خط(آن لاین) شرکت کنند، آگهیهای بیشتری میبینند و از این رو گوگل پول بیشتری بهدست میآورد . علاوه بر این ، همگام با افزایش فعالیتهای اینترنتی، گوگل اطلاعاتی بیشتری در مورد نیازهای مصرفکنندگان و رفتارهای آنها به دست میآورد و از این رو آگهیهای خود را بهتر طراحی و مزیت رقابتی خود را تقویت می کند و به تبع آن درآمد خود را افزایش میدهد . هر چه محصولات و سرویسهای بیشتری برروی شبکه کامپیوتری ارائه شوند، همانند سرگرمی، اخبار، برنامههای نرم افزاری و تراکنشهای مالی، دامنه خدمات مکمل گوگل نیز در بخشهای مختلفی از صنایع توسعه پیدا میکند .
از آنجا که فروش محصولات مکمل، سریع بالا میرود، گوگل دارای راهبرد قوی در کاهش هزینه محصول و افزایش دسترسی به مکملها از طریق محصول است . این بزرگنمایی نیست اگر بگوییم که گوگل مایل به ارائه بسیاری از مکملها با قیمتهای بسیار پایین است . اگر هات داگ رایگان شود، فروش خردل بسرعت افزایش مییابد .
این یک گرایش طبیعی است تا قیمت مکملها بیش از هر چیز دیگر کاهش یابد و این همان راهبرد گوگل است. تقریباً هرکاری که شرکت انجام میدهد ، از جمله ساختن دیتا سنتر ، خرید فیبر نوری ، ارتقای دسترسی رایگان Wi-Fi ، دعوا بر سر محدودیت مالکیت معنوی ، حمایت از نرم افزارهای open source و ارائه رایگان داده و سرویس وب تماماً برای کاهش هزینه و گسترش دامنه استفاده از اینترنت است . به بیان دیگر ، گوگل خواهان آن است که اطلاعات رایگان باشد و این امر باعث ترس بسیاری از شرکتها میشود .
یک مسئله دیگر نیز وجود دارد . از آنجا که هزینه حاشیه تولید و توزیع نسخه جدید یک محصول کاملاً دیجیتال، نزدیک به صفر است، گوگل نه تنها مایل به ارائه رایگان محصولات اطلاعاتی است، بلکه از حیث اقتصادی، آزادی و توان انجام این کار را دارد. این دو واقعیت، یعنی دامنه وسیع محصولات و یا خدمات مکمل گوگل و همچنین توانایی این شرکت در به صفر رساندن قیمت محصولات و خدمات مکمل باعث تمایز این شرکت از سایر شرکتها شده است. گوگل با ریسک به مراتب کمتری در توسعه محصول در مقایسه با سایر شرکتها مواجه است. این شرکت به طور روتین، محصولات و یا سرویس های نیمه تمام را به صورت برخط (آن لاین) و تحت نسخه "بتا" ارائه میدهد؛ چرا که میداند، حتی اگراین محصولات و یا خدمات با موفقیت مواجه نشوند ، بازهم به لحاظ ایجاد درآمد از محل تبلیغات و تولید دادههای ارزشمند در خصوص رفتار مشتری، درآمد قابل توجهی کسب میکند. برای بسیاری از شرکتها، شکست در راهاندازی موفقیت آمیز محصول بسیار پرهزینه است، ولی به طور کلی برای گوگل این امر به آن شکل پر هزینه نیست و ارزان است .
درس گرفتن از گوگل
بیشتر موفقیت گوگل و تقریباً تمام سود این شرکت مدیون سه نوآوری است : اول، نگرش در خور تحسین این شرکت در سازماندهی اطلاعات؛ دوم ، تقلید توام با خلاقیت و سوم دگرگونی در مهندسی سیستم های کامپیوتری. ایده تاسیس شرکت ابتدا در اوایل 1996 توسط پیج و برین در زمانی که آنها دریافتند که موتورهای جستجو اشکالات زیادی دارند، مطرح شد. در رتبه بندی نتایج جستجوهای بر اساس کلید واژه، موتورهای جستجوی قدیمی تنها به محتوای صفحات وب و افزون بر آن به تعداد دفعاتی که یک کلید واژه تکرار میشده است ، توجه داشتند. موسسان گوگل دریافتند که اگر به تعداد و کیفیت سایر صفحات مرتبط به یک صفحه توجه شود، درک بهتری از اهمیت و مرتبط بودن آن صفحه با کلید واژه مورد نظر به دست خواهد آمد. اتصالها، آنطور که این دو نفر تحلیل کردند، نسخه وبی رأیهاست: هنگامی که رأیها را با هم جمع میکنیم ، به درک روشنی از ارزش و اهمیت سایت میرسیم .
نتایج درخشان گوگل توجه بسیاری از افرادی را که در وب به جستجو میپرداختند به خود جلب کرد و در مدت زمان کوتاهی، گوگل به موتور جستجوی برتر تبدیل گردید. اما سرویس دهی رایگان به جستجوگران در اینترنت، به خودی خود یک مدل کسب و کار محسوب نمیگردد و از این رو ما به دومین نوآوری مهم گوگل میرسیم؛ یعنی توسعه یک حراجی برای فروش آگهیهای مرتبط به نتایج جستجو. این گوگل نبود که ایده دادن قیمت از طرف آگهی دهندگان به ازای عبارات جستجو را (search terms) مطرح کرد . بلکه ایده را از یک موتور جستجوی دیگر یعنی GoTo گرفته بود ولی گوگل فرایند GoTo را تکمیل کرد . در حالی که GoTo آگهیهای مبتنی بر جستجو را بر مبنای قیمت پیشنهادی آگهی دهندگان طبقه بندی مینماید، گوگل معیار دیگری نیز در نظر میگیرد و آن احتمال کلیک برروی آگهی تبلیغاتی توسط مراجعه کنندگان به سایت است . این نوآوری، باعث شده است تا آگهی های تبلیغاتی گوگل مرتبطتر شود و از این رو نرخ کلیک ها بر روی آنها افزایش یابد و این دو عامل هنگامی که با نتایج عالی جستجو در گوگل ترکیب شوند، حراجی گوگل را به یک معدن طلا تبدیل میکنند .
سومین نوآوری گوگل که می توان گفت، مهمترین عامل در موفقیت آتی این شرکت محسوب میشود، طراحی سیستم کامپیوتری با پردازش موازی است .راه اندازی مراکز داده در سراسر دنیا با به کارگیری صدها هزار کامپیوتر باعث شده است تا فرایند جستجو و انجام سایر تراکنشها با سرعت غیر قابل تصوری انجام پذیرد. از آنجا که مردم از نرم افزارهایی که به صورت آن لاین کار میکنند، انتظار پاسخ سریع دارند، سیستم گوگل در مقایسه با رقبای خود یعنی مایکروسافت و یاهو، مزیتهای قابل مقایسه ای را به دست آورده است . رقابت آتی در میان این شرکتها بیشتر در راستای قدرت و کارایی ماشین آلات و تجهیزات آنهاست تا جذابیت خدمات ارائه شده آنها .
جهت گیریهای اخیر گوگل مبین این نکته است که باوجود اینکه الگوی کسب و کار این شرکت نسبتاً جدید است و دارای پیشینه نیست، اما در برابر مشکلاتی که در گذشته گریبانگیر این شرکت شد، ایمن نیست. باید دید که آیا گوگل، در آینده نیز چنین تکتازانه ادامه خواهد داد؟