راز سالم ماندن
در این مقاله راههای سالم ماندن و سلامت بدن ازنظرتان خواهد گذشت.
مطالعات نشان میدهد افرادی که تا سن 100 سالگی عمر میکنند، اغلب تا سن 90 سالگی احساس خوبی نسبت به زندگی دارند. کارشناسان داشتن وزن مناسب، عدم استعمال سیگار، حفاظت پوست از اشعههای زیانبار خورشید، مصرف سبزیجات و میوهجات، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرکالری و داروهای شیمیایی، ورزش کردن و عدم نوشیدن مشروبات الک لی را از رموز سلامتی و جوان ماندن افراد میدانند.
حفط وزن سالم و طبیعی افراد میتوانند با کنترل دائمی وزن خود از بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی و سایر بیماریهای کشنده که اغلب با اضافه وزن در ارتباط هستند، جلوگیری کنند. مصرف بیشتر میوه و سبزی و پرهیز از خوردن چربی و کالری زیاد افراد باید به طور منظم کار کنند و فعالیتهایی انجام دهند که حالت انعطافپذیری، بردباری و مقاومت بدن را حفظ میکند. عدم استعمال سیگار ترک سیگار خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را بلافاصله و نیز خطر ابتلا به بیماریهای ریوی را از جمله سرطان ریه در طولانی مدت کاهش میدهد.
خودداری از مصرف مشروبات الکلی: این دسته از نوشیدنیها تقریبا به اکثر اعضای بدن آسیب میرساند و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند. سایر راهکارها برای جوان ماندن البته آسان نیستند اما تحت اراده و قدرت انسان هستند. میدانیم که بخش مهم بهرهمندی از عمر طولانی بر عهده خود فرد است. انتخاب ما از رفتارهایمان و فضایی که در آن زندگی میکنیم در این زمینه تاثیر گذار است.
.:: ارتباط ابتلا به سرطان و سمی بنام Dioxin ::.
اخیراً توسط پزشکان امریکا راجع به استفاده از ظروف پلاستیکی در فریزر و مایکروویو و همینطور آزاد شدن دیوکسین و ابتلا به سرطان تحقیفاتی به عمل آمده که با توجه به نتایج بدست آمده توصیه های ذیل ارائه شده است :
1- بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود. دیوکسین یک سم بسیار قوی برای سلولهای بدن است. ماده شیمیایی Dioxin باعث بروز سرطان خصوصاً سرطان سینه می شود.
2- نباید غذاهای خود را در ظروف پلاستیکی در مایکروویو گرم کنید مخصوصاً در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی. چون ترکیب "چربی با حرارت بالا و پلاستیک" باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا و نهایتاً به درون سلولهای بدن میشود. بجای آن برای گرم کردن غذا استفاده از ظرف شیشه ای مثل پیرکس و چینی توصیه می شود، در این حال شما همان نتیجه را از گرم کردن غذا فقط بدون دیوکسین میگیرید.
3- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپها باید از ظرف یکبار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند. کاغذ بد نیست ولی نمی دانیم که مطمئن تر از ظروف شیشه ای و غیره باشد. وقتیکه قبلاً رستورانهای غذای فوری (Fast Food) غذا را از ظروف یونولیت (Foam) به ظرف کاغذی جابجا کردند، مسئل? دیوکسین یکی از دلایل انجام این کار بود.
4- لفاف های پلاستیکی فقط وقتی خطرناکند که با غذا برای پخت در مایکروویو استفاده شوند. فرآوری غذاها در حرارت خیلی بالا باعث حل شدن و آزاد شدن دیوکسین از پلاستیک و تزریق آن بداخل غذا می شود. به عنوان جایگزین پوشاندن غذا با یک لفاف کاغذی توصیه می شود.
.:: سیگاریها، ضریب هوشی پایینتری دارند ! ::.
نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که سیگاری ها نسبت به افراد غیر سیگاری، ضریب هوشی کمتری دارند و هرچه فرد بیشتر سیگار بکشد، ضریب هوشی او کمتر میشود. این تحقیق روی 20 هزار بازنشسته ارتش صورت گرفته است.
دکتر مارک ویزر در گفت وگو با خبرگزاری رویترز خاطرنشان کرد: مردان جوانی که در روز یک پاکت یا بیشتر سیگار میکشند، ضریب هوشیشان 5/7 نمره کمتر از جوانان غیر سیگاری است. شرح این پژوهش در مجله "اعتیاد" منتشر شده است. دکتر ویزر و دستیارانش چنین نتیجه گرفتهاند؛ برای نوجوانانی که ضریب هوشی پایینتری دارند، باید برنامههای پیشگیری از استعمال دخانیات در نظر گرفته شده و اجرا شود.
در مطالعات قبلی هم چنین مشخص شد؛ افراد مبتلا به مشکلات روانی و رفتاری نیز بیشتر به سیگار روی میآوردند. البته در مطالعات دکتر ویزر هیچ یک از شرکت کنندگان دچار مشکل بهداشت روانی نبودند، اما به گفته محققان؛ 28 درصد از آنها حداقل یک نخ سیگار در روز میکشیدند و 68 درصد هرگز سیگار نکشیده بودند. محققان دریافتند: نمرات تست هوش در سیگاریها به میزان قابل توجهی پایینتر از افراد غیرسیگاری است.
.:: بیماری های مرتبط با کار بیش از حد با کامپیوتر ::.
استفاده از کامپیوتر در زمان ما به یکی از رایج ترین کارها تبدیل شده است. امروزه کامپیوتر نه تنها در خانه ها بلکه در محیط های کاری نیز گسترش بی رویه ای پیدا کرده اند و کمتر اداره و سازمانی را مشاهده می کنیم که از کامپیوتر در آن خبری نباشد. این پدیده جدید اگرچه فواید بی شماری به ما انسان ها هدیه کرده است اما مشکلاتی برای کاربران به همراه می آورد. کارشناسان بهداشت حرفه ای و ارگونومی معتقدند کار با کامپیوتر عوارضی به همراه دارد. از جمله مهم ترین آنها، به مشکلات بینایی برای کاربر، عوارض مفصلی و عضلانی، مشکلات زایمانی در دوران بارداری، عوارض پوستی، استرس و تنفس گازهای مضر متصاعد شده از کامپیوتر اشاره می کنیم.
مشکلات بینایی :
مشکلات بینایی، از شایع ترین مشکلاتی است که در اثر کار زیاد با کامپیوتر بروز می کند. درد، سرخی و سوزش چشم و آب ریزش آن، دوبینی، احساس تاری دید که به کاهش قدرت بینایی، خستگی و درد چشم و سردرد منجر می شود، از جمله این عوارض است. چشم های انسان عادت دارند تا بسیار راحت روی اشیای دور و نزدیک متمرکز شوند، به همین دلیل احتمال خستگی ماهیچه چشمی که روی کاغذ و صفحه مانیتور متمرکز شده وجود دارد. همچنین ماهیچه های دیگر چشم، از تغییرات نور یا درخشندگی یا از تغییر مسیر دید بین صفحه نمایشگر و نوشته های در حال تایپ خسته می شوند و به دلیل جابه جایی زیاد کلمات، چشم قدرت تطابق خود را به مرور از دست می دهد. افرادی که دارای اختلالات انکساری اصلاح نشده هستند، بیشتر در معرض خطرند.
عوارض مفصلی و عضلانی :
یکی دیگر از شایع ترین عوارض کار با کامپیوتر، دردهای عضلانی و درد مچ دست و بازوها است. درد گردن و کمر در طولانی مدت، خمیدگی پشت از عوارض دیگر کار زیاد و طولانی با کامپیوتر است. به طور معمول، کاربران کامپیوتر، ساعدها، دست ها، بازوان، پشت و گردن خود را در یک حالت ثابت قرار می دهند و این عمل سبب وارد شدن فشار زیاد، در زمان طولانی، روی ماهیچه ها و تاندون های فرد می شود و در نهایت می تواند به مشکلات عضلانی و مفصلی نیز منجر شود. در این رابطه، عوامل ارگونومیکی مانند بار کاری، حرکات تکراری، طرز نشستن، زاویه دید، وضعیت میز و صندلی، ارتفاع صفحه کلید و مانیتور، وضعیت نوری، سرعت تایپ و نداشتن آرامش روانی می تواند از مشکلات جدی به شمار رود.
مشکلات دوران بارداری و زایمان :
برخی پژوهشگران بر این باورند که زایمان ها و بارداری های غیرعادی و تولد نارس و ناقص به استفاده از صفحه نمایش کامپیوتر و وجود تشعشات آن مربوط است. برخی تحقیقات نشان دهنده این مطلب است که سقط جنین در زمانی که در معرض میدان های مغناطیسی حاصل از کامپیوتر با قدرت بیش از ?/? میکروتسلا قرار دارند، شایع تر است. بنابراین هنگام خرید یا استفاده از کامپیوتر باید دقت کنید که مانیتور کامپیوتر شدت میدان مغناطیسی زیادی نداشته باشد.